Yakın Doğu Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Kullanıma Hazır
Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2015, 12:56
Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 10:36

Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence tarafından katkı koymak  amacıyla kurulan Yakın Doğu Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Arastırma Laboratuvarı’nın   ( YDÜ-DEHAL) kullanılması için tüm hazırlıklar tamamlandı..  En ileri teknolojik sistemler ile ve uluslararası etik standartlara uygun şekilde deney bakımının sağlanması ve bünyesindeki donanımlı laboratuvarlarda deney bilime katkı koymak  amacıyla kurulan laboratuvarımızın kullanıma girmesi için gerekli başvurular yapılıyor ve eğitimler alınıyor.

Laboratuvarda Deney Yapılmaya Başlanabilir...

Laboratuvarın  kullanıma girmesinde önemli katkı koyacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Zafer  Sabit ve Araş. Gör. Vet. Hasan Anıt   gerekli eğitimleri tamamladılar.. 15 gün süren ve teorik eğitimin yanı sıra uygulama ağırlıklı olan deney hayvanları gerektiren deneyleri uygulama, yürütme ve sorumluluk eğitiminden geçen . Yrd.Doç Zafer  Sabit ve Araş. Gör. Vet. Hasan Anıt, eğitim sonunda yapılan sınavdan başarı ile geçerek sertifikalarını aldılar. Bu sertifikasyon ile birlikte artık laboratuvarda deney yapılmaya başlanabilir.

Prof. Dr. Nedime Serkıncı: “Dünya Standartlarında Ve Sadece Gerekli Durumlarda Kullanılacak Laboratuvarımızın İzin Başvurularını Yaptık”

Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence başkanı Prof Dr. Nedime Serakıncı, “Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı, başta üniversitemizdeki lisansüstü programlarda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin araştırmalarını ve tezlerini yürütebilmeleri, öğretim üyeleri ve elemanlarının bilimsel çalışmalarını sürdürebilmeleri için gelişmiş ve standartlara uygun bir altyapı ve teknik destek sunumaya adım adım yaklaştı. Laboratuvarın kullanımı ile ilgli gerekli izin başvurularını da yaptık” dedi.  Prof. Dr. Nedime Serakıncı, DEHAL’in kuruluş amacının Centre of Excellence tarafindan desteklenen bilimsel aştırmalar için uygun standartlarda mutlaka gerekli olduğu durumlarda deney hayvanı (sıçan, fare) deneylerinin yapılabilmesinin ve dünya standartlarını takip etmede önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ömer Esendal: “Etik Konusunda Son Derece Hassasız”

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ömer  Esendal etik konusuna son derece hassasiyet gösterdiklerini belirtirken,  “laboratuvarımıza gerekli izinler tamamlandıktan sonra kullanılacak deney hayvanları yurtdışından  tedarik edilecek ve  hem insan sağlığı hemde hayvan refahı ve sağlığı  açısından laboratuvarın güvenliği kartlı geçiş sistemi ile sağlanacaktır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene: “Bilim Ve İnsanlık Adına Büyük Bir Katkı”

Yakın doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene ise,  deney hayvanları laboratuvarlarının dünya biliminde insanlık ve bilime katkı adına aktif olarak kullanıldığını ve bunun bilim için çok önemli ve gerekli olduğunun altını çizdi.

Haberin Videosu