Yakın Doğu Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Öğrencilerden Üç Boyutlu Yazıcı ve Kas Sinyalleri İle Hareket Eden Protez El Tasarımı
Eklenme Tarihi: 03 Ocak 2016, 14:00
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:50

Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında yapmış oldukları başarılı çalışmalar yine çok takdir edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Üç boyutlu yazıcı tasarlayan ve programladıkları biyomedikal tasarım objelerinin çıktısını başarıyla alan öğrenciler, yapmış oldukları 3B-yazıcı tasarımını piyasadaki benzerlerinden çok daha ucuza mal ettiklerini vurguladılar. Biyomedikal Mühendisliği bölümünde aldığımız eğitim ve motivasyonla projemizi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz dediler.

Diğer önemli proje olan “Protez el” projesi üç boyutlu yazıcı ile tasarlanarak, Arduino sistemi ve EMG sinyalleri (kas hareketi sensörü) kullanıp, protez kolun ve parmakların hareketi sağlanmıştır.

Açıklamada, YDÜ, Biyomedikal Mühendisliği bitirme projeleri sonuçları, öğrencilerin takım halinde çalışarak takdir edilir başarılar elde edebileceklerini, alt sınıflardaki öğrencilere göstermişler ve onları da motive etmiştir denildi.