Finalin Adı Yakın Doğu Üniversitesi – Fenerbahçe
Eklenme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 11:12
Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 10:54

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Beşiktaş’ı eleyerek adını finale yazdıran Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, finalde Galatasaray’ı eleyen Fenerbahçe ile mücadele edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasındaki play-off final mücadelesi, 7 Mayıs Pazar günü başlayacak. Normal sezonu lider tamamlayan ve yarı finalde Beşiktaş'ı 3-0'la geçerek finale yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, Fenerbahçe karşısında saha avantajını elinde bulunduruyor. Yakın Doğu Üniversitesi ilk iki maçı kendi sahasında oynayacak.

Finalde üç galibiyete ulaşan takım, 2016-2017 sezonunun şampiyon takımı olacak.

Zafer KALAYCIOĞLU: “Euroleague de Final Oynamış Lokomotif Bir Takımla Mücadele Edeceğiz…”

Fenerbahçe ile verecekleri final mücadelesini değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Zafer KALAYCIOĞLU, Euroleague de final oynamış kadın basketbolunun lokomotifi olan bir takımla mücadele edeceklerini söyledi.

Son 6 sezondur Fenerbahçe’nin final four’a kaldığını belirten Baş antrenör KALAYCIOĞLU,         “Fenerbahçe buralara gelirken herkese kalitesini göstermiş, güçlü kadroya sahip bir takım. Biz de karşılarına lig birincisi, Türkiye Kupası ve EuroCup şampiyonu olarak çıkacağız” şeklinde konuştu.

Bu sezon Avrupa’da Eurocup şampiyonluğu ile Yakın Doğu Üniversitesinin adını zirveye taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren KALAYCIOĞLU, Türkiye kupasını kazanarak ve ligi birinci sırada bitirerek takım olarak güvenlerinini en üst seviyeye çıktığını söyledi.

Baş antrenör KALAYCIOĞLU, “Play off’larda yarı finalde İstanbul Üniversitesini, çeyrek finalde de güzel bir başarı göstererek Beşiktaş’ı eleyerek finale kalmayı başardık. İlk iki maçı kendi sahamızda oynayacak olmamız bunun önemini daha da artırıyor. Kendi sahamızdaki maçlar performansımızı en üst seviyeye çıkarmamız gereken maçlar. Hedefimiz de bunu gerçekleştirebilmek. Oyuncularımın bunu yapabileceğine inanıyorum ve onlara güveniyorum” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin maç programı şöyle:

07.05.2017  / Caferağa Spor Salonu, Yakın Doğu Üniversitesi - Fenerbahçe

09.05.2017 / Caferağa Spor Salonu, Yakın Doğu Üniversitesi - Fenerbahçe