Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2016, 09:59
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 14:00

- Ercan Çitlioğlu ve Murat Erdoğan Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nde Konuşacak

- Uzman isimler Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nde İnsan Kaçakçılığı ve Göçler ile Terörizm konularını irdeleyecekler.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi başlıklı sertifika programında Göç ve Siyaset uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan ile güvenlik ve terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu seminer verecekler. Doç. Dr. Murat Erdoğan ve Ercan Çitlioğlu, İnsan Kaçakçılığı ve Göçler ile Terörizm konularını program katılımcıları ile birlikte değerlendirecekler.

Akdeniz’de Terör ve Göç Masaya Yatırılacak

Terörün ve insan kaçakçılığının bölgeye ve Kıbrıs’a etkileri de incelenecek

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Enstitü Danışmanı Ercan Çitlioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen Güvenlik Akademisi sertifika programının 9 Nisan tarihli oturumlarına Göç ve Siyaset Uzmanı, Doç. Dr. Murat Erdoğan ve Terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu katılacaklar. Programda, Doç. Dr. Murat Erdoğan “İnsan Kaçakçılığı ve Göçler” ve Ercan Çitlioğlu “Terörizm ve Terörizm ile Mücadele” başlıklı seminerleri verecekler. Seminer oturumları 9 Nisan’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te saat 10.00 ‘da başlayacak.

Akdeniz’de Terör ve Göç Masaya Yatırılacak

Doç. Dr. Umut Koldaş: Yasadışı insan hareketleri ve terör bölgenin asal güvenlik sorunları haline geldi

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği “Güvenlik Akademisi” sertifika programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Güvenlik Akademisi kapsamında farklı güvenlik konularını farklı boyutları ile konularının uzmanı isimlerle değerlendirdiklerini kaydederek son yıllarda özellikle Akdeniz’in odağında bulunduğu kitle göçlerinin bölge ülkelerinin olduğu kadar uluslararası toplumun da en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Bölgenin ve dünyanın güvenliğini tehdit eden bir başka önemli konunun da terör olduğunun altını çizen Doç. Dr. Koldaş, terörün geleneksel tanımını aşarak çok arayüzlü yeni bir kurguya sahip hale geldiğini bu farklı arayüzleri doğru okuyarak ve değerlendirerek her biri ile ilgili çok boyutlu çözümler üretmek gerektiğini vurguladı. Her iki güvenlik konusu ile ilgili de sistemli bilimsel çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Koldaş Güvenlik Akademisi bünyesinde gerçekletirielecek bu seminerlerin bu anlamda alana değerli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Açıklamada , 5 Mart 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 21 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’ne ve diğer kısa dönemli eğitim programlarına kayıt hakkında daha detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan alınabilir.