Matematik Eğitimi Kulübü Yeni Başkanını Seçti
Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2015, 12:00
Son Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 14:28

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde beş yıl önce kurulan Matematik Eğitimi Kulübünün 2015-16 öğretim yılı başkanlık seçiminde Meltem Görmez başkan, Fikriye Özsoy ve Ezgi Gökçe Sarı başkan yardımcısı olarak seçildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne açıklamalarda bukunan, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, İlk ve Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Tezer, Geçmiş yıllarda Matematik Eğitimi Kulübüne bağlı öğrencilerinin SOS Çocuk Köyü ve bazı derneklerdeki yardıma muhtaç çocuklara ücretsiz özel ders verdiğini, matematik derslerindeki akademik başarılarını artırmak için gönüllü olduklarını belirtti.

Tezer KKTC Gençlik Dairesi İşbirliği ile geçmiş yıllarda yüz boyama etkinliklerine katıldıklarını ve Dünya Matematik ve Pi günü etkinliklerinde matematik eğitimi seminerleri düzenleyerek matematik eğitiminde farkındalık yarattıklarını söyledi. Matematik Eğitimi kulübünün amacının, matematiği daha çok sevdirmek, eğlenceli hale getirmek, matematikle uğraşmayı seven, matematiğin tarihine ve felsefesine ilgi duyan ögrencileri bir araya getirerek bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla kurulduğunuanlatan Tezer, Matematik Eğitimi Kulübü olarak sosyal etkinlikler de düzenlemek kulüplerinin amaçları arasında olduğunu söyledi.