YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden Görkemli Diploma Töreni
Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2016, 13:17
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 14:16

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi mezunları diplomalarını görkemli bir törenle aldılar.

Yakın Doğu Üniversitesii Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Rektör Yadımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, öğretim Elemanları, öğrenciler ve öğrenci velileri mezuniyet töreninde hazır bulundular.

Yüksek derece ile mezun olan öğrenciler Türkçe ve İngilizce konuşma yaptılar.

Mezuniyet töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın marşın okunması ile devam etti. Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrenci korosu tarafından bir mini konser verildi.

YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu açılış konuşmasında, insanlığın gerekli duyduğu eğitim ve bilim ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi ve becerilere sahip mezunları yetiştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. “ Bizler 2015-2016 Güz Dönemi mezunlarımızı yetiştirmekten onur duyuyoruz”. Öğrencilerimiz tüm öğrenimleri süresince gece-gündüz demeden çok çalışmışlar ve şimdi de emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bugün sizing varlığınızla, öğrencilerimizi diplomalarıyla ödüllendiriyoruz. Ben tüm Atatürk Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanlarına çok teşekkür ederim, çünkü onlar öğrencilerimizi bu büyük an için hazırlayanlardır.

YDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Salihoğlu konuşmasında, Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine seslenerek duygularını ifade etti: “Bugün mezunlarımız için özel bir gündir; onlar lisans eğitimlerini tamamladılar. Onlar bu gün diploma ile ödüllendirilecekler. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu bu başarıdaki temel etkenin, küresel gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli olarak yenileyen Yakın Doğu Üniversitesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ardından en yüksek derece ile mezun olan iki öğrenciyi sahneye davet edip onurlandırdı.

Ailelerin çocuklarının başarılarındaki önemli rolü vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, YDÜ ailesinin öğrencilerin uzmanlık alanlarında ve sosyal yaşamlarına hazırlamak için gösterdiği üstün gayrete dikkat çekmiştir. Ardından Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu öğrenci ailelerine seslenerek duygularını ifade etmiştir: “Sizler çocuklarınıza her anlamdaki desteğinizi verirken bizler de onlara güncel öğretim yöntem ve teknikleri, eğitimdeki ihtiyaçlara uygun, çağdaş ve yüksek kalitede eğitim ile vermekteyiz. Çok rahatlıkla diyebilirim ki mezunlarımız eğitim alanında en iyi pozisyonları alabilecek en güncel bilgi ve uzmanlık becerileriyle donatılmışlardır. Mezunlarımızın bizim çocuklarımız için çok iyi öğretmenler olacaklarına güvenim sonsuzdur”.

Ardından Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu kurucu rektör Suat İrfan Günsel’e, Rektör ve Rektör Yardımcılarına Atatürk Eğitim Fakültesine yaptıkları sonsuz destekten dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, diploma töreni gerçekleştirildi. Mezunlara diplomaları takdim edildi. Tören mezun öğrencilerinYDÜ marşı eşliğinde mezuniyet keplerini hep birlikte havaya atmalarıyla son buldu.