Sosyal Yaşam ve Etkinlikler

Yakın Doğu Üniversitesi’nde sosyal yaşam sadece kulüpler yoluyla ve günlük etkinliklerle beslenen bir yapı değildir. Kültürel etkinlikler; mühendislikten mimarlığa, hukuktan eğitime, spordan ekonomiye ve daha pek çok temel alanda bir varoluş şölenidir. Türk toplumsal ve bilimsel hayatının en geniş, verimli ve renkli kongrelerini, sempozyumlarını ağırlamış olan Yakın Doğu Üniversitesi, şimdiye dek onlarca uluslararası kongrede, tam 100’e yakın ulustan 5000’in üzerinde bilim insanını ve eğiticiyi konuk etmiş bulunuyor. Kongreler ve sempozyomların yüksek düzeyli bilimsel gelişmelere ortam hazırlaması kadar, gençlere, halka yönelik kapsayıcı ve kucaklayıcı özelikte olması da dikkat çekicidir. Bütün bu etkinlik –birliktelik, başta Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi kompleksi olmak üzere 14 adet donanımlı Amfi ve Kongre salonunda gerçekleştiriliyor.

Yakın Doğu Ünüversite’nde kaliteli eğitime önem verildiği kadar, bunu pekiştiren birçok kültürel ve sportif aktiviteler de düzenlenir. Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda yeni etkinlik alanları eklenerek her yıl düzenlenir. Üniversite Kampüsü içerisinde bulunan Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi binasında, bir yılda düzenlenen konferans, kongre, seminer, sergi, tiyatro, konser ve sinema etkinlikleri rekor sayılara ulaşmıştır.Üniversite, akademik çalışmalar yanında gençlerimizin sosyal yaşamında da katkıda bulunur. Öğrencilerimiz konser, tiyatro, yarışma ve spor gibi çeşitli sosyal etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanabilir.