Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’dan Girne Üniversitesi Kampüsü’ne Ziyaret
Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2015, 14:25
Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 08:59

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın Girne Üniversitesi Kampüsü’nü ziyaret etti. Açılışı ve yeni fakülte binalarının temel atma töreni 15 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından gerçekleştirilecek olan Girne Üniversitesi Kampüsü’nü ziyaretinde Prof. Dr. Mustafa Aydın’a Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü ve Yrd. Doç. Dr. Ali Dayıoğlu eşlik etti.

Prof. Dr. Mustafa Aydın: Çok Önemli Bir Yatırım

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü ve Yrd. Doç. Dr. Ali Dayıoğlu’ndan Girne Üniversitesi Kampüsü ile ilgili bilgi alan Mustafa Aydın Girne Üniversitesi Kampüsü’nün Kıbrıs açısından yüksek öğrenime yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Girne Üniversitesi’nin denize hakim üst balkonundan kampüsü, yeni temeli atılacak olan Girne Üniversite Hastanesi ve Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın mevcut üniversite binalarının da mimari bir bütünlük içinde olduğunu ifade etti. Kendisine kampüs arazisi, fakülteler, sosyal alanlar ve 2016’de faaliyete geçecek Girne Üniversite Hastanesi ve Tıp Fakültesi ile ilgili bilgi sunulan Prof. Dr. Mustafa Aydın yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Açılışı ve Yeni Fakültelerinin Temel Atma Töreni 15 Kasım’da

Girne Üniversitesi’nin yeni fakülte binalarının açılışı, Tıp Fakültesi ve Girne Hastanesi temel atma töreni Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından gerçekleştirilecek. 15 Kasım 2015 tarihinde saat 15.00’te Girne Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenecek törenle Girne Üniversitesi’nin Denizcilik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinin yeni binalarının açılışı yapılırken, Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi, Girne Üniversitesi Hastanesi’nin de temelleri atılacak. Bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülen Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Girne Üniversite Hastanesi binaları 2016-2017 akademik yılı başında eğitime hazır hale gelecek. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi bilgi birikimi ve altyapısal tecrübesi üzerine inşa edilerek faaliyete başlayacak Girne Üniversite Hastanesi ile Tıp Fakültesi bilimsel donanımları ve teknolojik altyapıları ile öğrencilere her türlü eğitim ve araştırma imkanı sağlayacak.