Eklenme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 12:33
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 10:41
Yakın Doğu Üniversitesi İran Bilim ve Araştırma Bakanlığı Yakın Doğu Üniversitesi Yüksek Lisans, Doktora ve Çift Diploma Programlarını Akredite Etti https://neu.edu.tr/iran-bilim-ve-arastirma-bakanligi-yakin-dogu-universitesi-yuksek-lisans-doktora-ve-cift-diploma-programlarini-akredite-etti/?lang=tr

Yakın Doğu Üniversitesi’ni ziyaret eden İran Bilim ve Araştırma Bakanlığı, ziyaretleri sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi’nin  yüksek lisans ve doktora programlarını akredite etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Yakın Doğu Üniversitesi’ni ziyaret eden İran Bilim ve Araştırma Bakanlığı heyetinin Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim olanaklarını yerinde incelediği ve incelemeler sonrasında ise yüksek lisans ve  doktora programlarına akreditasyon verdiği bildirildi.

Doktora Programlarına Çift Diploma...

İran Bilim ve Araştırma Bakanlığı ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi arasında imzalanan “Çift Diploma” protokolünde yer alan İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Telekomünikasyon, Biyomedikal Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik Sistemleri, Mimarlık, Veterinerlik, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Psikoloji, Nanoteknoloji, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İşletme, ve Bankacılık ve Finans doktora programlarını akredite etti. Yapılan protokol uyarınca Çift Diploma programlarına kayıt yaptıran öğrenciler iki yıllık teorik eğitimlerini ister Yakın Doğu Üniversitesi’nde isterlerse Tebriz Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra iki yıllık araştırma dönemini de benzer şekilde dönüşümlü olarak her iki Üniversitede de yapma imkanları olacaktır.

Prof. Dr. Ümit Hassan: “İran Bilim Ve Araştırma Bakanlığı’nın Programlarımızı Akredite Etmesi Hem Öğrencilerimiz Hem Akademisyenlerimiz Açısından Çok Önemli”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada akreditasyon konusunda duydukları memnuniyeti ifade etti. Yakın Doğu Üniversitesi olarak bilimsel gelişimin ve dünya bilimine entegrasyonun sınıraşan öncüsü olmaya devam ettiklerinin altının çizen Prof. Dr. Hassan bu akreditasyonun da bu sürecin değerli aşamalarından biri olduğunu vurguladı. Adada kökleşen Yakın Doğu Üniversitesi’nin dallarını farklı bilim alanlarında tüm dünyaya uzattığını ve dünyanın tüm ülkelerinin saygın bilimsel kuruluşlarıyla eşgüdümlü çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Hassan “Yakın Doğu  Üniversitesi olarak Kıbrıs’ta bir bilim ağacını kökleştirdik ve 28 yıldır bu ağacın kollarını dünyanın dört bir yanına uzatıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada dünyanın dört bir yanındaki saygın yüksek öğrenim ve bilim kuruluşları ile dünya biliminin gelişimine katkı koyuyoruz.

Bugün bu önemli bilimsel işbirliklerinde çok önemli bir sayfayı daha açtık. Malumunuz, ilim ve irfan alanında saygınlığı şüphe götürmeyen ve aslında ilim ve irfanın beşiği olan Doğu’dan, büyük bir tarihi kültür odağı olan İran’dan değerli bir üniversite olan Tebriz Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalamıştık. Akabinde İran Bilim ve Araştırma Bakanlığı heyeti üniversitemizi ziyarete gelerek imkanlarımızı, öğrencilere sunduklarımızı bizzat yerinde gördü ve döndüklerinde bizleri akredite ettiklerini bildirdiler. Bu güzel adım öğrencilerimize ve akademisyenlerimize bilim adına büyük bir kapı açmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi olarak adada eğitim gören ve eğitim veren değerli insanlarımıza böyle bir imkan sağlayabiliyor olmaktan son derece mutluyuz” dedi.