Gagavuzya Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal Girne Üniversitesi Kampüsü’nü Ziyaret Etti
Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2015, 14:44
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 08:54

Özerk Gagavuzya Cumhuriyeti eski cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Girne Üniversitesi'nin yeni kampüsünü ziyaret etti.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, ile birlikte Girne Üniversitesi’ne giden Mihail Formuzal, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hürmüs Refiker, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından karşılandı. Mihail Formuzal’a Girne Üniversitesi Kampüsü’ndeki yeni fakülte binaları gezdirildi. Gezi esnasında Tıp Fakültesi ve Girne Üniversitesi Hastanesi hakkında bilgi verilirken; Girne Üniversitesi ’nin hedefleri ve gelecek planları ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

Mihail Formuzal: “Girne Üniversitesi’nden Uluslararası Değerlere Büyük Katkılar Koyacak Araştırmalar Çıkacağına İnanıyorum”

Gagavuzya Cumhuriyeti eski cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Girne Üniversitesi Kampüsü ziyaretinden son derece memnun kaldığını ifade etti. “Girne Üniversitesi Kampüsü’nü çok beğendim. Yapılan yatırımlardan ve gezi esnasında dinlediğim projelerden ve planlardan son derece etkilendim. Girne Üniversitesi’nin kampüsü mimari olarak şehrin dokusuna son derece uygun olarak inşa edilmiş ve bu şekliyle şehrin yapısına da katkı koyuyor” dedi. Kendisine kampüs arazisi, fakülteler, sosyal alanlar ve 2016’da faaliyete geçecek Tıp Fakültesi ve Girne Üniversitesi Hastanesi ile ilgili bilgi sunulan Mihail Formuzal, mimari olarak geleneksel dokuyu bozmayan fakat alt yapı olarak geleceğin teknolojileri ile donatılarak inşa edilen yeni kampüsün hayırlı olmasını diledi. “Yakın Doğu Üniversitesi’nin yenilikçi ama geçmişi son derece itinayla muhafaza ederek gelecek nesillere taşıyan anlayışının Girne Üniversitesi çatısı altında da devam edeceğini böylelikle görebiliyoruz. Yakın Doğu kurumlarının eğitim anlayışını, tecrübesini, hedeflerini ve ilericiliğini miras alarak gelişen Girne Üniversitesi’nin öğrencilerine en iyi olanakları sunacak şekilde hazırlanmış olan kampüsünden hem KKTC toplumuna hem uluslararası değerlere büyük katkılar koyacak araştırmalar çıkacağına inanıyorum” dedi.