NEU 3D Ekibinin İlk Projesi Türkiye’de Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2015, 12:33
Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 16:49

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi çatısı altında faaliyete başlayan “NEU3D Laboratories” ekibinin tamamlamış olduğu ilk proje Antalya’da gerçekleştirilen 33. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresinde sözlü bildiri olarak sunuldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan “Çocuk Cerrahisinde 3D Printing yönteminin kullanımı: İlk İzlenimler” adlı bildiriyi sunan Yrd. Doç. Dr. Emil Mammadov, sunum esnasında ve sonrasında çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Emil Mammadov; "Üç boyutlu yazıcılar sağlık alanına geç ama hızlı bir giriş yapmış durumdadır. Bu nedenle dünya tıbbının gerisinde kalmamak için ülkemizin de bu alandaki çalışmalara önem vermesi gerektiğini düşünmekteyiz. Üniversitemizin bu konuda bize sonuna kadar destekçi olduğu için çok mutluyuz. Bir proje ile başlayan NEU3D, kısa süre içinde bir laboratuvar haline gelmiştir ve şu anda aktif olarak çeşitli Anabilim Dalları ile üç ayrı çalışma yürütmektedir. Sağlığın çeşitli alanlarında yapılan bu çalışmalar ile ilgili gelişmeler ilerleyen dönemde bilim dünyası ile paylaşılacaktır. Bizimle beraber proje yapmak isteyen bilim adamları ve araştırmacılara da kapımız sonuna kadar açıktır." Dedi.

Yrd.Doç.Dr. Emil Mammadov konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlerin [email protected] adresinden ulaşabileceklerini belirtti.