TÜYAP Uluslararası Sanat Fuarı’nda Kıbrıs Türk Aanatını, YDÜ Resim İş Öğretmenliği Bölüm Başkanı Fatma MİRALAY Temsil Edecek
Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2016, 20:02
Son Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 13:14

Birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapan ve bu yıl 26’ncısı düzenlenecek olan TÜYAP/ Uluslararası Sanat Fuarı'nda Kıbrıs Türk sanatını, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Fatma MİRALAY temsil edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Resim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Fatma MİRALAY'ın 2016 yılına ait eserlerinden oluşan ‘’Maraş/ Ammochostos’’ adlı serisi fuar alanında 12-20 Kasım tarihlerinde sergileneceği belirtildi. Fuar K.K.T.C Milli Eğitim ve Kültür Dairesi koordinasyonu ile gerçekleşiyor. 26 yıldır olduğu gibi bu yıl da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleşecek olan fuar, yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulan ARTİST 2016, bin sanatçının işlerinin sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve inisiyatifler ile birlikte 150’ye yakın genç sanatçıyı konuk edecek.

Fatma MİRALAY kimdir?
1979’da Lefkoşa’da doğdu. 1996 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümüne girdi. 2002 Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda & Tekstil tasarım bölümünden mezun oldu. 2002 kendi atölyesi olan ‘’CASA AZUL’’'u kurdu. 2006 Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Yüksek Lisans programından mezun oldu. 2009 Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek lisans programını tamamladı. 2011 Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar birliği yönetim kurulunda görev almaktadır. 2011 Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş öğretmenliği Bölüm başkanlığına devam etmektedir. 2012 Türkiye Sanat Eğitimcileri Derneği üyeliğine aktif olarak devam etmektedir. 2012 World Conference on Design & Art Konferansı organizasyon komitesinde yer almaktadır. 2013 European Institue of Education Malta’da Doktor araştırması olarak ‘’Sanat ve Eğitim’’ programını tamamladı. 2014 yılından itibaren Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeliği ve Kültür Sanat Komisyonu başkanı olarak görevine devam etmektedir. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Eğitimde Program Geliştirme Ana Bilim Dalında Doktora programına devam etmektedir. 2016 Nisan ayında The English School (Cyprus) düzenlediği “Justice Project” kapsamında Kıbrıslı Türk Kadın sanatçı ödülüne layık görüldü.

Sanatçı ve akademisyen olan MİRALAY, 2002 yılından itibaren birçok yurtiçi ve yurdışında birçok karma sergiye katılmış ve bildiriler sunmuştur. 2002 yılından ilk kişisel sergisini açan sanatçının bugüne kadar 3 kişisel sergisi bulunmaktadır. Bunun yanında sosyal sorumluluk proje organizasyonları, sanat yarışmalarında jüri üyelikleri bulunmaktadır. 2003 yılında Kıbrısta iki toplumlu çalışmalarına başlayan MİRALAY halen Sanat Eğitim Programları üzerine araştırmalarına devam etmektedir.