Fatma MİRALAY ICES – UEBK 2017 Uluslararası Sergide Yakın Doğu Üniversitesini Temsil Etti
Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2017, 13:27
Son Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 10:59

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim-İş Öğretmenliği Bölüm Başkan Vekili Fatma MİRALAY 26'ncısı düzenlenen ICES – UEBK (International Conference on Educational Sciences) konferansı kapsamında düzenlenen ‘’Uluslararası Sergi’’de Yakın Doğu Üniversitesini temsil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre Sergi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ulusal Eğitim Dernekleri ve Pegem Akademi işbirliği ile SEDER (Sanat Eğitimcileri Derneği) ve GÖRSED (Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği) destekleriyle Antalya Starlight Resort Hotel’de açıldığı belirtildi. Eğitim bilimleri kapsamında organize edilen kongrede dünyadaki uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmaların paylaşılmasını amaçlandığı belirtildi. Programda; çağrılı konuşmacılara, panellere, sözlü bildirilere ve poster sunumlara yer verildi.

Bu yıl ‘’Küreselleşen Dünyada Eğitim’’ temalı kongrenin görkemli açılışının hemen ardından gerçekleştirilen sergide, 64 farklı sanat disiplinlerinden oluşan eserler sergilendi. K.K.T.C’den sadece MİRALAY’ın sergileme aldığı eseri, 13 kişilik uluslararası hakem komisyonu tarafından değerlendirilerek 112 eser arasından ilk 64 eser arasında sergilenmeye layık bulundu.

Kongre boyunca izlenebilen sergiye, elektronik olarak http://ices-uebk.org/?s=0 adresinden de erişim yapılabiliyor.