YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi, Bosna-Hersek’de Düzenlenen Uluslararası Veteriner Bilimleri ve Tekniklerinde Gelişmeler Kongresi’nde Temsil Edildi
Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2016, 11:50
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 16:36
Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi, Bosna-Hersek’ De Düzenlenen Uluslararası Veteriner Bilimleri Ve Tekniklerinde Gelişmeler Kongresi’ nde Temsil Edildi

Bosna-Hersek’in Saraybosna şehrinde ilki düzenlenen Uluslararası Veteriner Bilimleri ve Tekniklerinde Gelişmeler Kongresi 25-29 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Akademisyenlerin, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını paylaştığı kongrede, Yakın Doğu Üniversitesini Veteriner Hekimliği Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalından Dr. Çağrı GÜLTEKİN ve Biyokimya Anabilim Dalından Dr. Serkan SAYINER’de katılarak iki sözlü bildiri ile Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Dr. Çağrı GÜLTEKİN “Comparison of the Analgesic Effects of Morphine and Tramadol after Tumor Surgery in Dogs” başlıklı çalışmasında iki farklı analjezik maddenin tümör operasyonu sonrası ağrı azaltıcı etkilerinin değerlendirildiği çalışmasına ait sonuçları aktarıldığı belirtildi.

Dr. Serkan SAYINER “Blood Selenium and Vitamin E Levels in Heifers: Regional and Seasonal Differences in Turkish Republic of Northern Cyprus” başlıklı çalışmasında hayvan sağlığı açısından selenyum ve vitamin E’nin önemi ve KKTC’deki yetiştirilen düveler ile beslenmelerinde kullanılan yem maddelerine ilişkin elde ettiği sonuçları aktarıldığı vurgulandı. Ayrıca bu araştırmanın benzer iklim koşullarına sahip orta doğu ülkeleri içinde bir kaynak niteliği taşıdığı da belirtildi.

İkincisinin 2017 yılında Kosova’da yapılacağı Kongre sonunda duyurulduğu ve Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nin de davet edildiği açıklandı.