“Klinik Tanıda Muayene Rehberi” Kitabı Tıp Fakültelerinde Ders Kitabı Olarak Okutulacak
Eklenme Tarihi: 10 Mart 2016, 11:41
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 16:27

-Yakın Doğu Üniversitesi Yayınlarından çıkan “Klinik Tanıda Muayene Rehberi” kitabı Türkiye Tıp Fakültelerinde ders kitabı olarak okutulacak.

-“ Klinik Tanıda Muayene Rehberi” kitabı Tıp Fakültelerinin özellikle iç hastalıkları alanında büyük bir açığı kapatacak.

-“Klinik Tanıda Muayene Rehberi” kitabı Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e Takdim edildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. F. Tümay Sözen’in, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin kendi alanlarında kaleme aldıkları ders notlarından derlediği ve Yakın Doğu Üniversitesi Yayınları tarafından basılan “Klinik Tanıda Muayene Rehberi” kitabının, klinik tıp pratiğinde hekimin hastaya tanı koymasında olmazsa olmaz sayılan, hikaye alma ve fizik muayene konuları üzerine, sağlık insanlarına yol gösterici bir yayın olduğu bildirildi. Prof. Dr. F. Tümay Sözen, kitabı Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e makamında takdim etti.

Prof. Dr. F. Tümay Sözen: “Yakın Doğu Üniversitesi bünyesindeki bilim insanlarına araştırma ve bilime katkı sağlama konusunda her zaman destek olmaktadır”
Takdim sırasında açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. F. Tümay Sözen, Yakın Doğu Üniversitesi’nin araştırma ve geliştirme konularında desteğine vurgu yaparak; “Yakın Doğu Üniversitesi, araştırma ve bilimin gelişmesine katkı koyacak bir adım atma konusunda her zaman bu istekte olan üyelerine destek olmuştur. Klinik tanıda muayenenin önemine değindiğimiz bu kitabın hazırlanmasında ve basımında bu desteği bir kez daha gördük. Bizlere sağladıkları bu destek ve teşvik için kitabı Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Suat İ. Günsel’e bizzat takdim etmek istedim. Araştırma ve geliştirme alanlarında bilim insanlarına destek olmak bilim yuvası olan üniversitelerin olmazsa olmazıdır ve Yakın Doğu Üniversitesi bu konuda gerçekten çok destekleyicidir. Özellikle tıp öğrencilerine ve sağlık çalışanlarına bir rehber niteliğinde olan bu kitabın hazırlanmasında bize gösterilen destek için de hem kendi adıma hem de kitapta katkıda bulunan arkadaşlarım adına desteklerini esirgemeyen Sayın Suat Hocamız’a teşekkür etmek istedim” dedi.

Dr. Suat İ. Günsel: “Yayınlanan kitap, tıp fakültelerinde ders kitabı olarak okutulacak; tıp eğitiminde bir eksiği kapatacak”
Takdim sırasında Dr. Suat İ. Günsel, Prof. Dr. Tümay Sözen’e sağlık dünyasına katkı sağlayan çalışmaları için teşekkür ederek; başarılarının devamını diledi. Tıp Fakültelerinde özellikle İç Hastalıkları (Dahiliye) alanında bir eksikliği gidermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dr. Suat İ. Günsel, “Mevcut tıp fakültelerinin özellikle iç hastalıkları alanında böyle rehber niteliğinde olacak bir kaynak eksikliği vardı. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak; başta İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Tümay Sözen ve kitaba katkıda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi sağlık çalışanları bu eksikliği kapattı. Sağlık alanında bir rehber niteliğinde olan kitabın tıp fakültelerinde ders kitabı olarak okutulacağının bilgisini almış olmanın memnuniyeti ve gururunu yaşıyorum. Üniversitemizin tüm araştırma ve geliştirme konularında çalışmalar yapan akademisyenlerine desteği devam edecektir. Yakın Doğu Üniversitesi olarak bilime, insan sağlığına, dolayısıyla topluma ve insanlığa değer katmaya devam edeceğiz” dedi.