Yeni Güvenlik Gündemi Yakın Doğu Üniversitesi’nde Masaya Yatırılacak
Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2017, 13:59
Son Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 13:22

Yakın Doğu Üniversitesi Güvenlik Akademisi Sertifika Programı Prof. Dr. Mustafa Aydın Ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın Seminerleri İle Başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Güvenlik Akademisi’nde Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan güncel gelişmeler ışığında değişen güvenlik konseptini  ve teorilerini tartışacak ve toplumsal hareketler ile güvenlik ilişkisini irdeleyecekler.
Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi sertifika programı kapsamında  Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan  program katılımcılarıyla buluşacak. Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Enstitü Başdanışmanı Ercan Çitlioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Güvenlik Akademisi” sertifika programının 21 Ekim tarihli oturumlarında Prof. Dr. Mustafa Aydın, açılış dersinde “Güvenliğin Teorik Temelleri” ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan “Yeni Toplumsal Hareketler ve Güvenlik” başlıklı seminerleri verecekler. Oturumlar Yakın Doğu Üniversitesi Hastane 101 numaralı sınıfta 10:30-13:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen, güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 25 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek olan Güvenlik Akademisi sertifika programı hakkında detaylı bilgiye  www.neu.edu.tr, yde.neu.edu.tr web sayfalarından,  [email protected]  e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (facebook:yakindoguenstitusu), veya 223 64 64 (dahili 5532) ile 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilecek .

Doç. Dr. Umut Koldaş: Güvenliğin Farklı Alanlarını Çok Boyutlu Ve Çok Yönlü Bir Perspektiften Tartışmaya Devam Ediyoruz
Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği “Güvenlik Akademisi – III” sertifika programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Güvenlik Akademisi’nde uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi konularında uzman iki önemli ismi daha program katılımcılarıyla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Sertifika programı kapsamında her hafta güvenliğin farklı bir boyutunu hem uluslararası düzeyde ve hem de Kıbrıs bağlamında inceleyeceklerini kaydeden Doç. Dr. Umut Koldaş, “Güvenlik Akademisi’nde bu hafta güvenliğin teorik temellerini ve güvenlik ile etkileşimli yeni toplumsal hareketleri ve bunların Kıbrıs’a etkilerini bu alanda uzman iki duayen isimle değerlendireceğiz. İlk oturumda Türkiye’de ve dünyada uluslararası ilişkiler alanında tanınmış bir akademisyen ve düşün insanı olan Prof. Dr. Mustafa Aydın güvenliğin kuramsal temellerini irdeleyecek. İkinci oturumumuzda ise uluslararası ilişkiler konularında uzman olan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, yeni toplumsal hareketler ve güvenlik ilişkisinin Türkiye ve  Kıbrıs’a etkilerini değerlendirecek.

Koldaş: Programlarımızda Katılımcılarımızın Uygulamaya Dönük Düşünsel Katkılarına Önem Veriyoruz
Yakın Doğu Enstitüsü’nün hayata geçirdiği sertifika programlarının tümünde olduğu gibi bu programda da katılımcıların uygulamaya dönük düşünsel üretim sürecine olan katkılarına büyük değer verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Umut Koldaş, “farklı kurum ve kuruluşlardan tecrübe sahibi program katılımcılarımızın yer aldığı Güvenlik Akademisi programı kapsamında bir yandan güvenliği uluslararası boyutuyla ve güncel gelişmeleri göz önünde bulundurarak diğer yandan da Kıbrıs’ın uluslararası güvenlik mimarisi içindeki yerini sistemli bir şekilde tartışmaya devam ediyoruz. Her hafta güvenlik kavramının hem küresel ve bölgesel hem de Kıbrıs’a özgü etki ile uygulamalarını değerlendirdiğimiz sertifika programımızda bu yıl daha etkileşimli bir program tasarladık. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Güvenlik Akademisi ile ülkemizdeki güvenlik çalışmalarına daha sistematik bir düşünce yapısı kazandırmayı hedefliyoruz ” dedi.