YDÜ İletişim Fakültesi’nden“Sinema Sokakta” Projesi: İkinci Gösterim Lefke’de
Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2017, 14:57
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 11:03

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sinema Kulübü işbirliği ile hayata geçirilen Sinema Sokakta adlı projenin ikinci gösterimi Lefke’de gerçekleştirilecek. KKTC’nin sinema kültürüne katkı koymayı, sinemayı sokaklara, meydanlara çıkarmayı, sinema salonlarının olmadığı yerlere ulaşmayı, halkın açık havada film izlenmesini sağlamayı hedefleyen proje Kuzey Kıbrıs’ın farklı noktalarında gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, projenin beş farklı bölgesini hedef alan gösterimler sırasıyla; Dipkarpaz, Lefke, İskele, Girne ve Lefkoşa  olarak belirlendiği belirtildi. İlk gösterimi 25 Nisan’da Dipkarpaz’da gerçekleştirilen etkinliğin, ikinci gösterimi  20 Mayıs Cumartesi günü Lefke bölgesi girişinde Ağaçlı Kahve Meydanı’ında yapılacak. Gösterimde ; eser sahibi olan Türkan Şoray’ın izniyle“Uzaklarda Arama” adlı film halk ile buluşturulacak. Geçtiğimiz yıl Türkiye ve Kıbrıs’ta gösterime giren filmin yönetmenliğini Türkan Şoray üstlenirken, başrolde Mustafa Uğurlu  ve Yağmur Ünal yer alıyor. Gösterime girdiği dönemde senaryosu ve oyuncu kadrosuyla ilgi çeken film,  dramatik komedi türünde sınıflandırılıyor. Lefke halkını farklı bir sosyal amaçla bir araya getirecek olan “sinema sokakta” projesi, bölgeye zamanla yok olan sokak kültürünü yeniden   yaşatacak.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ önderliğinde ve Doç.Dr. Fevzi KASAP’ın katkılarıyla birlikte, Öğretim Görevlisi Emrah ÖZTÜRK’ün sorumluluğunda gerçekleştirilecek etkinlik, Sinema Kulübü öğrencilerinin işbirliğinde yürütülecek. Lefke  bölgesindeki etkinliğe Lefke Belediyesi de ev sahipliği yapacak. 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 20.00’de Ağaçlı Kahve yanındaki meydanda başlayacak olan açık hava sinema gösterimine tüm halk davetlidir