Yakın Doğu Üniversitesi’nde I.Uluslararası Muhammed H. Şehriyar Edebi Kongresi Gerçekleştirilecek
Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2017, 13:05
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 14:38

Yakın Doğu Üniversitesi Fen ve edebiyat fakültesi, Türk dili ve edebiyatı bölümünden “Edebi şenlik günleri” başlıyor

Yakın doğu üniversitesi, Türk dili ve edebiyatı bölümü bu sene edebiyat şenlik günlerini bağlamında Çağdaş Türk edebiyatında özel yer bulmuş “Haydar Babaya Selam” manzumesi sahibi adına “1. Uluslararası Muhammet Hüseyin Şehriyar anısına Edebi Kongre”yi gerçekleştiriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde , saat 09.00- 17.00 arasında gerçekleşecek olan kongreye KKTC’nin yanı sıra Türkiye, İran, Azerbaycan Cumhuriyeti’nden Şehriyar ile ilgi değerli çalışmaları ve araştırmaları olan akademisyen ve edebiyatçılarının bildirileriyle katılacakları bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, AKKM mavi salonda gerçekleşecek olan kongrede Türk edebiyatında şiir sanatı ile birlikte Şehriyar’ın sanatsal kişiliği, eserleri, karşılaştırmalı edebiyat örnekleri, Şehriyar’ın eserlerinde edebi akımlar ve diğer sanatlar üzerinde bildirilerin sunulacağı belirtildi

Bu edebi etkinlikle beraber 13 Nisan 2017 akşam saat 21.00- 22.30 arasında ise “Miras Müzik Grubu” klasik müzik eserleriyle eski ve çağdaş şiirler bahçesinden sazlı sözlü demetleri dinleyicilerine sunacaklar.

Açıklamada Edebiyat şenlik günleri etkinliği ve müsikî akşamına herkesin davetli ve ücretsiz olduğu vurgulandı.