Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Akademiada-7 Sergisi Açılıyor
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 12:08
Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 16:55

Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği sanat etkinliği Akademiada-7 Uluslararası Sanat Akademisi’nin sergisi açılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Akademiada-7, YDÜ kampüsünde 25 Nisan-3 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Marka değeri ve tanınırlığı açısından KKTC sınırları içinde gerçekleştirilen en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Akademiada’nın yedincisi “YDÜ Akademiada-7 Uluslararası Sanat Akademisi”, 25 Nisan’da başladı ve yarın açılacak sergi ile sona erecek. Akademiada-7 sırasında ortaya çıkan çalışmalar; 3 Mayıs Salı günü saat 11:00’de YDÜ Büyük Kütüphane Fuaye salonunda sergilenecek. On gün sürecek sergide büyük özveriyle çalışılan heykel, seramik, resim, fotoğraf ve grafik atölyelerinin işleri yer alacak.

Akademiada-7, Resim atölyesi yürütücüsü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Birsen Giderer “atölye sorumluluğunu büyük bir keyifle yerine getirdiğim etkinliğin yedincisinin yapılıyor olması önemli bir başarıdır. Türkiye’de böylesi istikrarlı ve başarılı bir başka etkinliğin olduğunu sanmıyorum. Öğrenciler kadar biz de çok güzel deneyimler paylaştık. Başarılı bir organizasyon ve iyi bir ev sahipliği nedeniyle öncelikle Üniversitenize ve Fakültenize teşekkür ederim” dedi.

Duyuru Videosu