Yakın Doğu Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü’nden “Film Afişlerinde Kıbrıs” Sergisi
Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2018, 14:47
Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2022, 13:43

Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema Bölümü Kıbrıs temalı ve Kıbrıs’ta çekilen filmlerin afişlerinden oluşan “ Film Afişlerinde Kıbrıs “ adlı afiş sergisi açıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Afiş sergisi ile ilgili açıklamada bulunan Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap “ Film Afişlerinde Kıbrıs “ adlı serginin Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) bünyesinde çalışmalar yürüten, Türk Sineması Araştırmaları’nın (TSA) katkıları ile gerçekleştirildiğini belirtti. Kasap, serginin 6 Haziran 2018 Çarşamba günü Mağusa’da bulunan City Mall Alışveriş Merkezi’nde Devlet Sanatçısı Ayla Algan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Görsellerin, Kıbrıs ile bağlantısı olan film afişlerinden oluştuğunu belirten Doç. Dr. Fevzi Kasap; Yeşilçam sinemasının üretiği Kıbrıs Milli Mücadele temalı film afişlerinin yanı sıra, Hollywood yapımı olup Kıbrıs’ta çekilen filmler ve Türk Sineması’nın mekan olarak Kıbrıs’ı seçen film afişlerinin de yer aldığını söyledi.

Mağusa Belediyesi ve Ömer Evre (OE) Prodüksiyon’un katkıları ile gerçekleşecek “Film Afişlerinde Kıbrıs” Sergisi 6 – 13 Haziran tarihlerinde City Mall Alışveriş Merkezi’ndeki Cinemall Sergi Alanı’nda sanat severlerin beğenisine sunulacak.