Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Ünlü Sanatçı Ahmet ÖZHAN Konseri ile Taçlandırılacak
Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 15:25
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 11:02

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi,2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 23 Mayıs 2017 Salı günü saat 19:00’da Yakın Doğu Üniversitesi “Büyük Kütüphane salon 4” de gerçekleştirilecektir.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, “Büyük Kütüphane salon 4” de gerçekleştirilecek İlahiyat Fakültesi, 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, popüler ve Klasik Türk müziğinin yanı sıra, 1980’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile Türkiye’de yeni bir akımın öncüsü olan Ahmet ÖZHAN konseri ile taçlandırılacaktır denildi.

Gerçekleştirilecek diploma töreni ve Ahmet ÖZHAN konserine, tüm halkımız davetlidir.

Ahmet ÖZHAN Kimdir?

1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yaşamıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler almıştır. Birçok 45’lik, plak, longplay, kaset, CD çalışmaları bulunmaktadır.

Ahmet ÖZHAN, popüler ve Klasik Türk müziğinin yanı sıra, 1980’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş.

Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserler vermiştir. ÖZHAN, 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.