Yakın Doğu Üniversitesi Bilim Üretmek için 100 Neden Konferans Dizisi
Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2017, 09:08
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 11:20

Yakın Doğu Üniversitesi, yükseköğretimde oluşturduğu eğitim, araştırma ile toplumu dönüştürme kültürü ve pratiği çerçevesindebilim yapmayı ve üretmeyi anlatacak ve özendirecek bir dizi konferans düzenlemiştir. Bilim dünyasındaki yeni gelişmeler ve öne çıkan konuların tartışılacağı bu konuşmalar dizisinde, geçtiğimiz yıllarda ürettikleri bilimsel çalışmalarla en çok atıf alan ve bilime yön veren 100 Türk biliminsanı listesine giren akademisyenler, dünyanın farklı yerlerinden Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne gelerek dinleyicilerle buluşacaklar. Ekim 2017 itibarıyla başlayacak olan konferans dizisine farklı ülkeler ve kurumlardan alanlarında en iyi olan akademisyenler katkı koyacaktır. “Bilim Üretmek için 100 Neden”konferans dizisine katkı koyacak biliminsanları arasındananoteknoloji alanında Prof. Dr. Metin Sitti (Carnegie Mellon University) ve Prof. Dr. Tahir Çağın (Texas A&MUniversity),  bilişim alanında Prof. Dr. Murat Kandemir (Pennsylvania University), Prof. Dr. Çetin Kaya Koç (University of California, Santa Barbara), Prof. Dr. Derviş Karaboğa (Erciyes Üniversitesi) ve Prof. Dr. Reha Civanlar (Özyeğin Üniversitesi), elektrik ve elektronik mühendisliği alanında Prof. Dr. Erol Gelenbe (ImperialCollegeLondon) ve Prof. Dr. Murat Tekalp (Koç Üniversitesi), kimya alanında Prof. Dr. İskender Yılgör (Koç Üniversitesi), malzeme bilimi ve mühendisliği alanında Prof. Dr. Mehmet Sarıyaka (Washington University), Fizik alanında Prof. Dr. Esen Ercan Alp (ArgonneNationalLaboratory, USA), çevre alanında Prof. Dr. İbrahim Dinçer (University of Ontario), ve mekatronik alanında Prof. Dr. Okyay Kaynak (Boğaziçi Üniversitesi) bulunmaktadır.

“Bilim Üretmek için 100 Neden” konferans dizisi6 Ekimde Kaliforniya Üniversitesinden ( University of California, Santa Barbara) Prof. Dr. Çetin Kaya Koç’un The Art, Science and Engineering of Cryptography” başlıklı konferansıyla başlayacaktır. Konferans dizisi bilim yapmaya ve üretmeye değer veren tüm öğrencilere, akademisyenlere ve halkımıza açıktır.

Detaylı Bilgi
Etkinlik Tarihi: 6 Ekim 2017