Yakın Doğu Üniversitesi, Adalet Meslek Yüksekokulu “Bir Adli Organ Olarak Savcılık, Savcıların Konumu Ve Yetkileri” Başlıklı Konferans Düzenliyor
Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2017, 12:46
Son Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2022, 11:19

Yakın Doğu Üniversitesi, Adalet Meslek Yüksekokulu YDÜ Büyük Kütüphane Salon 3’te “Bir Adli Organ Olarak Savcılık, Savcıların Konumu ve Yetkileri” konulu konferans düzenliyor. Konuşmacılığını TC. Cumhuriyet Savcısı ve Hukuki Değerlendirme Koordinatörü Ferhat Alpaslan yapacaktır.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yeter Tabur’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan konferansta ceza muhakemesinde soruşturmanın kanunda öngörülen amaçlara uygun olarak gerçekleştirilmesinden sorumlu olan ve yargılama sırasında da kamu adına iddia makamını işgal eden, ceza muhakemesi süjesi olarak Cumhuriyet Savcısının hukuki statüsü, taraf oluşu ve ispat yükünün bulunması hususları inceleme konusu yapılacaktır denildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 3’te 10 Ekim 2017 Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek konferansa ilgi duyan herkes davetlidir.