Yakın Doğu Üniversitesi “2400’ncü Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri ” Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapıyor
Eklenme Tarihi: 03 Kasım 2016, 09:58
Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 10:36

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 11-12 Kasım 2016 tarihinde yapacağı ulusal ölçekteki “2400'ncü Yılında Aristoteles ve Aristoteles’in Dünya Tefekküründeki Yeri” başlıklı sempozyum için hazırlıklarını tamamladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, 11 Kasım Cuma günü İlahiyat Fakültesi Mavi Salonunda saat 09:30 başlayacak olan sempozyum aynı gün akşam 16:00'da son bulacak.

Sempozyum tertip heyeti başkanı ve fakülte dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ’den alınan bilgiye göre, sempozyumda Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, Ege Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Hatice ERKIZAN, Muğla Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Hüseyin Gazi TOPDEMİR, Muğla Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Yavuz UNAT, Kastamonu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Şafak URAL, İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Mahmut KAYA, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy.Prof. Dr. Ali DURUSOY, Marmara Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Bilal AYBAKAN, Marmara Ünversitesi Öğrt. Üy. Dr. Vedat KAMER, İstanbul Üniversitesi Öğrt. Üy. Prof. Dr. Cemallettin ERDEMCİ, Siirt Üniversitesi Öğrt. Üy. Yrd. Doç. Dr. Ferruh ÖZPİLAVCI gibi alanında uzman bilim insanları sunumlar yapacaktır denildi.

Tertip Heyeti
Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ (YDÜ İlahiyat Fakültesi)
Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK (Bingöl Üniversitesi Rektörü)
Doç. Dr. Recep DURAN (YDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi)
Yrd. Doç. Dr. Ferruh ÖZPİLAVCI (YDÜ İlahiyat Fakültesi)
Yrd. Doç. Dr. Yusuf SUİÇMEZ (YDÜ İlahiyat Fakültesi)
Sempozyum Programı 11/11/2016
Açılış Konuşmaları: 9:30-9:40
Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ
Prof. Dr. Ümit HASSAN
I.Oturum: 9:40-11:00
Oturum Başkanı: Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK
Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, Niçin Aristoteles Her Medeniyetin Filozofu ?
Prof. Dr. Hatice ERKIZAN, Aristoteles ve Nusbaum’da Ahlaki Kimliğin Analiz
Prof. Dr. Hüseyin Gazi TOPDEMİR, Aristoteles’in Fiziği.
Prof. Dr. Yavuz UNAT, Aristoteles’in Evren Anlayışı.
Prof. Dr. Şafak URAL, Aristo Mantığında Dil Nesne İlişkisi.
II.Oturum: 11:10-12:30
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ
Prof. Dr. Mahmut KAYA, Peripatosculuktan Meşşaîliğe
Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, Felsefe Eserlerinin İslam Dünyasına Geçişinde Cündişapur ve Merv’in Rolü.
Prof. Dr. Ali DURUSOY, Aristoteles’in Madde-Suret Kavramının Mantığa Uygulanması
Prof. Dr. Bilal AYBAKAN, Aristoteles Mantığı ve Fıkıh Usulü.
III. Oturum: 14:00-15:20
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Şafak URAL
Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Aristoteles’te Önermeler ve Farabî’ye Etkileri
Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ, Aristo Felsefesinin İslam Dünyasına Girişi ve Kelama Etkileri,
Yrd. Doç. Dr. Ferruh ÖZPİLAVCI, İslam Dünyasında Aristoteles’in Mantık Külliyatı.
Dr. Vedat KAMER, Aristoteles ve İnformel Mantık
Değerlendirme Oturumu: 15:30-16:00
Moderatör: Prof. Dr. Mahmut KAYA
Prof. Dr. Ahmet ARSLAN
Prof. Dr. Şafak URAL
Prof. Dr. Ali DURUSOY
Doç. Dr. Recep DURAN
Katılacak Olan Bilim Adamları ve Konu Başlıkları
Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, Niçin Aristoteles Her Medeniyetin Filozofu ?
Prof. Dr. Hatice ERKIZAN, Aristoteles ve Nusbaum’da Ahlaki Kimliğin Analizi.
Prof. Dr. Yavuz UNAT, Aristoteles’in Evren Anlayışı.
Prof. Dr. Şafak URAL, Aristoteles Mantığında Dil Nesne İlişkisi.
Dr. Vedat KAMER, Aristoteles ve İnformel Mantık.
Prof. Dr. Mahmut KAYA, Peripotusculuktan Meşşailiğe
Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, Felsefi Eserlerin İslam Dünyasına Geçişinde Cündişapur ve Merv’in Rolü.
Prof. Dr. Bilal AYBAKAN, Aristo Mantığı ve Fıkıh Usulü.
Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ, Aristoteles Felsefesinin İslam Dünyasına Girişi ve Kelama Etkileri,
Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Aristoteles’te Önermeler ve Farabî’ye Etkileri