Kazakistanlı Yedi Sanatçı Tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Hazırlanan ve 51 Eserden Oluşan Karma Resim Sergisi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra Tarafından Açılacak
Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2020, 12:25
Son Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 14:31

Kazakistanlı sanatçılar Yerzhan Kudaibergenov, Uluzhan Zhaugasheva, Omran Sheikmus, Asgat Dinikeyev, Gulmaral Tatibayeva, Alexey Balin ve Sabina Zakiryanova tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için 51 eserden oluşan karma resim sergisi, Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra tarafından 24 Şubat Pazartesi günü saat 08.30’da açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için Kazakistanlı yedi sanatçı tarafından 51 eserden oluşan karma resim sergisi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra tarafından Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi sergi salonunda açılacak.

Kazakistan Sanatçılardan Karma Sergi
Kazakistanlı sanatçılardan Aleksey Balin, 2016 yılında “Benim Kazakistanım” güzel sanatlar öğretmenleri arasında yarışmayı kazandı ve 2017 yılında Pavlodar Bölgesel Sanat Müzesi’nde kişisel bir sergi açtı. Gulmaral Tatibayeva ise 2015 yılında “Aile değerlerinin tanıtımı için en iyi çizim şehir yarışması” Grand Prix’sini kazandı. Asgat Dinikeyev, Kazakistan Cumhuriyeti devlet sanatçısıdır. Ayrıca Kazakistan Cumhuriyeti Sanat Akademisi üyesidir. Omran Şeyhmus ise,2019’da Suriye Alhasak şehrinde bir karma sergiye katıldı. Sabina Zakiryanova, 2018 yılında Cumhuriyetçi “Barnaul-18” sempozyumuna katıldı. Uluzhan Zhaugasheva 2013 yılında Dubai’deki Uluslararası Güzellik Fuarı’na katıldı. 2012 yılında Yerzhan Kudaibergenov, Çimkent’teki Abay Müzesi’nde “Özveri” isimli kişisel sergisini açtı.