Dismorfik Hastaya Yaklaşım Paneli

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2019, Cuma, 16:06
Son düzenleme: 15 Mart 2019, Cuma, 16:56

Dismorfik Hastaya Yaklaşım Paneli

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörlüğü, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında “Dismorfik Hastaya Yaklaşım Paneli” düzenleyecektir.

Birleşmiş Milletler’in 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından, toplumlarda farkındalık yaratmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya genelinde altı milyon bireyin taşıdığı bu genetik farklılığın mart ayında kutlanmasının sebebi ise sağlıklı bireylerde bir çift olarak bulunması gereken insan otozomal kromozomlarının 21. kromozomunun Down sendromlu bireylerde iki yerine, üç tane olması ve takvimindeki 21 ve 3 rakamını özel kılmasıdır. Sürekli Tıp Eğitimi Paneli 20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 13:00-14:00 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi 3 numaralı salonda gerçekleşecektir. Panele ilgi duyan akademisyen, sağlık çalışanı, öğrenci ve halkımızın teşrifi özlenir.

Yakın Doğu Üniversitesi

Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörlüğü