‘’Bir Akdeniz Gerçeği; Talasemi’’ Sempozyumu
Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2017, 11:17
Son Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 15:14

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulubü (YDÜ ÖBASK) öğrencileri tarafından düzenlenen, ‘’Bir Akdeniz Gerçeği;TALASEMİ’’ sempozyumu ve ‘’KAN VER, CAN VER’’ sloganı ile gün boyu sürecek olan kan bağışı etkinliği 9 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Tıp Fakültesi,Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenecek olan ‘Bir Akdeniz Gerçeği; TALASEMİ’ sempozyumu, 9 Aralık 2017 tarihinde saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Büyük Salon’da başlayacaktır.

Üniversite yöneticilerinin yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve konukların katılacağı sempozyumun, açılış konferansında Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Birim Yöneticisi Dr. Metin KALENDER konuşma yapacaktır. Açılış konuşmasının ardından, I. oturum ‘’Akdeniz Anemisine Yolculuk’’ başlığı altında,  ‘’Talasemi Nedir?’’, ‘’Talasemi Tedavisi’’ ve’’Talaseminin Laboratuvar Tanısı’’ adlı sunumlar gerçekleştirilecektir. Sempozyumun öğleden sonraki ikinci bölümünde ise II. oturum ‘’ Hayatın İçinden Talasemi’’ başlığı altında ‘’KKTC’de Talasemi, Bir Yaşam Öyküsü’’ , ‘’Türkiye’de Talasemi’’, ‘’Kıbrıs’ta Talasemi Önleme Programı ve Sonuçları’’, ‘’Talasemili Bireylerde Beslenmenin Önemi’’ adlı sunumlar ve son olarak ‘’YDÜ Kızılay Kulubü:Farkındalık’’ adlı konuşma yapılacaktır.

Sempozyumda Sağlık Bilimleri Fakültesin’den  Ahmet Enes Güngördü ve Pervin Yavaşoğlu oturum başkanlığı yapacaklardır. Konuşmacılar ise Avrupa Meslek Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr.Duru MALYALI; Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden, Uzm. Dr. Dilek YAZMAN, Uzm. Dr. Begüm SADIKOĞLU ve Uzm. Mustafa YAZMAN; KKTC eski Sağlık Bakanı Uzm.Dr.Gülsen BOZKURT, KKTC Talasemi Derneği Başkanı Ahmet VAROĞLU, Çiğdem AŞÇIELİ, Sağlık Bilimleri Fakültesinden İrem TUFAN ve Rana EKMEN  olacaktır.

Sempozyum boyunca toplanan tüm kanlar, Talasemili bireylere bağışlanacaktır. Sempozyum sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen sempozyum, Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Doç. Dr. Kaya SÜER, Yrd. Doç. Dr. Serdar SUSEVER, Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ danışmanlığında yürütülecektir.

Ön kayıt linki: