Elektrik Müteahhitlerine Yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri” Gerçekleştirildi
Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2016, 15:50
Son Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 09:07

Yakın Doğu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü ile K.T.Elektrik Müteahhitleri Birliği’nin işbirliğinde, elektrik müteahhitlerine yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Birlik üyesi müteahhitler ile onların çalışanı olan elektrik teknisyenlerinden oluşan 140 kişi katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Elektrik Müteahhitleri Birliği Başkanı Mehmet NASİBOĞLU, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür ederek, Birlik ile Yakın Doğu Üniversitesinin işbirliğinin geliştirilmesine inanç belirtti.

Gerçekleştirilen seminerde, “İş Sağlığı ve Güvenliği’nde Temel Prensipler ve Temel Uygulamalar”, “Sağlığı Bozan Risk Etmenleri”, “El Aletlerinin Kullanılmasında İş Güvenliği”, “İş Kazaları ve Korunma Tedbirleri”, “Elektrik Tesisatında ve Elektrik İşlerinde İş Güvenliği”, “Taşıma İşlerinde İş Güvenliği” konularının ele alındığı vurgulandı.

Katılımcılar için oldukça yararlı geçen seminerde, Enstitü Müdürü ve İSG uzmanı Aziz GÜRPINAR ile YDÜ öğretim üyesi Yar. Doç. Dr. Sertan KAYMAK tarafından gerçekleştirilen seminerde, katılımcıların soru ve katkıları ile konular zenginleştirilerek ele alındı.