YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi, “Tiyatro Bölümü” Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alınacaktır
Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 12:23
Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 09:45

YDÜ 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı için,Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”, Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’larının özel yetenek sınav kayıtları başlamıştır.

Belirtilen Anasanat Dal’larının özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adaylar ön kayıt yaptırabilirler.

A) Kayıt Yapılabilecek Adresler:

• Yurtdışında bulunan T.C yurttaşı adaylar,bulundukları illerdeki YDÜ Temsilciliklerine veya KKTC ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına;
  • KKTC yurttaşı adaylar ise YDÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Tel: (0392) 223 6464 ön kayıt yapabilirler.

B) Özel Yetenek Sınavı Tarih ve Yeri:

• Oyunculuk Anasanat Dal’ı özel yetenek sınavları 06-07 Haziran 2016 tarihlerinde sabah saat 10.00 da KKTC – YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”nde ; (Tıp Fakültesi 4.Kat)

Dramatik Yazarlık Anasanat Dal’ı özel yetenek sınavları ise yine 06-07 Haziran 2016 tarihlerinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü'nde" sabah saat 10:00’da yapılacaktır. (Tıp Fakültesi 4.Kat)

C) Özel Yetenek Sınav Kaydı için Gerekli Koşul ve Belgeler:

• T.C yurttaşı adayların,özel yetenek sınavına kayıt yaptırabilmeleri için, 2016 YGS sınav puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekmektedir;
  • 2016 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve bir fotokopisi (Aslı daha sonra adaya geri verilecektir)
  • KKTC yurttaşı adayların yetenek sınavlarına girebilmeleri için,YDÜ’nün yapmış olduğu sınavda başarılı olmaları;
  • 4.5 x 6 cm boyutunda, yeni çekilmiş 2 adet fotograf;
  • Oyunculuk Anasanat Dalı’na müracaat eden adayın 23 yaşını geçmemiş olması,türkçe diline hakim ve türkçeyi iyi konuşabilmesi;
  • Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’na müracaat eden adaylarda yaş sınırı aranmaz;
  • Her adayın ön kaydını kendisi yaptırması gerekir.Posta yolu ile sınav kaydı yapılamaz.
  • Görme, işitme, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlıklı olmaları şarttır.(Sağlık raporu gerekir)

D) Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’nın Yetenek Sınavlarını kazanan tüm adaylar 4 yıl boyunca %50 burslu okuma şansını elde edeceklerdir.

E) Kayıt ve Yıllık Ödeme Koşulları:

Adaylar, 2016-2017 Akademik Eğitim Yılı okul harçları ve YDÜ Giriş – Kesin kayıtlarla ilgili her türlü bilgiyi YDÜ Öğrenci İşleri Başkanlığından alabilirler.