Kültürler Kaynaştı… “Uluslararası Kültür Festivali” Yapıldı
Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2017, 13:10
Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2020, 09:27

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı, Girne Üniversitesi ve Rotary Club of Kyrenia Cosmopolitan işbirliği çerçevesinde Uluslararası Kültür Festivali düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Girne Limanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliğe, ülkemizde eğitim gören Türkiye, Kenya, Nijerya gibi birçok ülkeden öğrencilerin katıldığı belirtildi.

Kortej yürüyüşünün ardından Girne Ramadan Cemil Meydanında devam eden farklı kültürlerin yöresel kıyafetleri ve enstrümanları ile gerçekleşen dans gösterileri çevredeki yerli ve yabancı turistler tarafından beğeni toplayan gösteriler alkış topladı.

kültür, tarih ve turizmin bütünleştiği ve renkli görüntülere sahne olan festivalde, meydanda kurulan sahnede gün boyu canlı müzik yer aldı, DJ Erim TANDOĞDU performansı ile festivale katılanlara zevkli bir gün yaşattı.

Yöresel Yemekler Sergilendi…
Festival çerçevesinde, öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesi’nde açtıkları stantlarda kendi ülkelerini anlatan tanıtan otantik ürünler ile kendilerinin yaptığı yöresel yemekleri sergiledi. Etkinliğe katılanlar da stantları tek tek gezerek, farklı kültürlere ait yemeklerin tadına bakma fırsatı buldu.

Stantlarda sergilenen yöresel yemekler jüri tarafından değerlendirmeye tutuldu. Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Gökmen DAĞLI, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Tülen SANER, Öğrenci Dekanlığı Takım Lideri Çağla AKARSEL, Rotary Club of Kyrenia Cosmopolitan sorumlusu Hakkı Müftüzade ile İmren Gürbasar’dan oluşan juri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, kurduğu stantla Türkmenistan birinci, Nijerya ikinci, Libya ise üçüncü oldu.

“Kültür Paylaşımı Dostlukları Perçinliyor…”
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç Dr. Dudu ÖZKUM YAVUZ, Uluslararası Kültür Festivallerin, yurt dışından gelen öğrencilerin kendi kültür ve medeniyetlerini tanıtırken Türk öğrenciler ve halk ile kaynaşmasını sağladığını ifade etti.

Tüm öğrencilerin kaynaştığı, farklı kültürlerin yöresel kıyafetleri ve yemekleriyle kültürlerini tanıttığı görsel bir şölenle keyifli bir gün geçirdiklerini belirten Doç. Dr. YAVUZ, “Farklı kültürlerden olan gençlerle tanışmak, ön yargıları yıkmak, farklılıkların aslında zenginlik olduğunu görmek, farklı kültürlere saygı duymak, hoşgörü duygusunu geliştirmek, kültürümüzü misafir öğrencilere tanıtmak ve onların kültürlerini tanıtmaya vesile olan kültür festivallerini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Videosu