CİFA-YDÜ İşbirliğinde “Kelebekler” Film Gösterimi ve Tolga Karaçelik Söyleşisi

Eklenme Tarihi: 18 Mayıs 2018, Cuma, 10:33
Son düzenleme: 18 Mayıs 2018, Cuma, 10:35
CİFA-YDÜ İşbirliğinde “Kelebekler” Film Gösterimi ve Tolga Karaçelik Söyleşisi

1.Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali’nde 46 Ülkeden 87 Film Gösterilecek
Ülkemiz 18-22 Mayıs tarihleri arasında uluslararası boyuttaki 1.Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali’ne(ICSFF) evsahipliği yapacak. Ülkemizde sinema sanatıyla ilgili çeşitli faaliyetler yapmak amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Kıbrıs Bağımsız Film Derneği(CIFA) tarafından düzenlenecek 1.Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali’nde 74’ü yarışma filmi olmak üzere toplam 87 kısa film gösterilecek. 18 Mayıs gecesi Lefkoşa AKM’de saat 19:00’da gerçekleşecek açılış töreni ile başlayacak 5 günlük festivalde gösterimler Lefkoşa AKM ‘de sabah,öğleden sonra,akşam üzeri ve gece seanslarında yapılacak.

CİFA-YDÜ İşbirliğindeki “Kelebekler” Film Gösterimi ve Tolga Karaçelik Söyleşisi 21 Mayıs’ta
Türkiye’nin önemli yönetmenlerinden Tolga Karaçelik festivalin bu yılki konuğu olacak ve Kıbrıs Bağımsız Film Derneği ile YDÜ İletişim Fakültesi işbirliğinde düzenlenecek “Kelebekler” film gösterimi ve söyleşi sayesinde öğrenciler ve sinemaseverlerle buluşacak. 21 Mayıs Pazartesi günü 10:00-13:00 saatleri arasında YDÜ Kütüphane Salon: 4’te yapılacak etkinlike önce yönetmenin bu yıl Sundance’de En İyi Film Ödülü’nü de alan son filmi “Kelebekler” gösterilecek ve sonrasında da YDÜ, Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi Emrah öztürk moderatörlüğünde yönetmen Tolga Karaçelik sinemasaverlerle buluşarak filmle ve sineması ile ilgili soruları yanıtlayacak.

Tolga Karaçelik Kimdir?
19 Mayıs 1981, İstanbul doğumlu. Koç lisesini bitirdikten sonra Marmara Hukuk Fakültesini bitirdi. Şiirleri ve öyküleri çeşitli dergilerde basıldı. Hukuk Fakültesinden sonra New York’a film okumaya gitti. Şu anda kısa film yönetmeni ve görüntü yönetmeni olarak serbest bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

CİFA-YDÜ İşbirliğinde “Kelebekler” Film Gösterimi ve Tolga Karaçelik Söyleşisi

Yönetmen Filmografisi

  • Sarmaşık – 2014 …. Sinema Filmi
  • Bebek İşi – 2013 …. TV Dizisi
  • Gişe Memuru – 2011 …. Sinema Filmi

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

  • Kaşık Adam – 2004
    1. Hisar Kısa Film Festivaline Katıldı. 2005
    1. Akbank Kısa Film Festivali, Gösterim. 2004
    26. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2004
  • Güdü – 2005
    2. Akbank Kısa Film Festivali, Gösterim. 2005
  • Ya Çıkarsa – 2006
    6. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali, Kısa Film Yarışması. 2007
    28. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması. 2006
  • Us’lu Durmak – 2006
    3. Akbank Kısa Film Festivali, Kurmaca Kategorisi, Finalist. 2006
    6. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivali, Kısa Film Yarışması. 2007
  • Evoke – 2005
    2. Hisar Kısa Film Festivali. 2006
  • Rapunzel – 2009
    Adapazarı Sinemacıları 9. Kısa Film Gösterimi, Akbank 6. Kısa Film Festivali Ödüllü Filmler Bölümü, Gösterim. 2011
    Akbank 6. Kısa Film Festivali, Mansiyon Ödüllü. 2010

Diğer Filmografisi

  • Sarmaşık – 2014 …. Senaryo (Sinema Filmi)
  • Gişe Memuru – 2011 …. Senaryo (Sinema Filmi)
  • Gişe Memuru – 2011 …. Kurgu (Sinema Filmi)
  • Kurtuluş Son Durak – 2011 …. Oyuncu (Sinema Filmi)
  • Yabancı Yazarların Gözüyle İstanbul – 2005 …. Görüntü Yönetmeni (Uzun Metraj Belgesel)
  • Hurt – 2005 …. Senaryo, Görüntü Yönetmeni (Kısa Film)
  • Bob – 2005 …. Görüntü Yönetmeni (Kısa Film)
  • The Living – 2004 …. Kameraman (Kısa Film)
  • Flowers and Kisses – 2004 …. Kamera Asistanı (Kısa Film)
  • Uncomfortably Numb – 2004 …. Işık Teknikeri (Kısa Film)
  • The Last Ten – 2004 …. Işık Teknikeri (Kısa Film)

Düşünceleriniz veya Sorularınız