Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 16:11
Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 09:59
Köprüler Kurmak Projesi Kapsamında Öğretmen Adaylarına Yönelik Panel Düzenlendi

Yakın Doğu Üniversitesi Uygulamalı Dilbilimi Araştırma Merkezi’nin (UDAM), “Köprüler Kurmak: Farklı Gruplara İngilizce Öğretimi” (BuildingBridges: Teaching English to Diverse Groups) başlıklı projesi kapsamında görev alan Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencileri projede yaşadıkları deneyimleri aynı bölümde öğrenim görmekte olan arkadaşlarıyla paylaştılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında yer alan proje sırasında dört yıl boyunca edindikleri kuramsal bilgilerini uygulamaya koyma fırsatı yakalayan öğretmen adayları, deneyimlerinden öğrendiklerini aktarırken, projenin kendilerine gerçek öğretmenlik duygusunu yaşama fırsatı verdiğini belirttiler. Özellikle sınıf yönetimi ve yabancı dil öğretimi tekniklerini gerçek sınıflarda deneme fırsatı bulduklarını aktarırken, dinleyicilerden gelen sorular doğrultusunda iki farklı gruba ders vermenin zorluklarını ve bu zorluklarla nasıl başa çıktıklarını da gelecek dönemlerde aynı projece yer alacak olan arkadaşlarıyla paylaştılar.

Köprüler Kurmak Projesi Kapsamında Öğretmen Adaylarına Yönelik Panel Düzenlendi

Projeyi yürüten İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çise ÇAVUŞOĞLU ise, 2015-16 Bahar dönemi boyunca Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyelerine haftada iki saat İngilizce dil dersleri verilmekte olduğunu belirtti. Projenin bu yılki ayağının 14 Mayıs 2016’da tamamlanmış olmasına karşın, Köprüler Kurmak projesi gelecek dönemlerde de toplumdaki farklı gruplara İngilizce öğretmek amacıyla gerek bu dönem işbirliği yapılan sivil toplum örgütleriyle gerekse yeni kurumlarla işbirliğine gidilerek devam edeceğini vurguladı.

Panel sonunda katılımcı öğretmen adaylarına proje ekibi tarafından serfikaları takdim edildi.