Tahkim Kurulu Işık EYİGÜNGÖR’e Verilen Cezayı Kaldırdı
Eklenme Tarihi: 07 Haziran 2017, 20:59
Son Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 15:02

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık EYİGÜNGÖR’e, Fenerbahçe ile oynanan play off final müsabakası ilk karşılaşmasında yaşanan olaylardan dolayı verilen 1 ay hak mahrumiyeti cezasının ardından ikinci maçta protokol tribününe girdiği gerekçesi ile verilen 3 aylık hak mahrumiyeti ve 10 bin TL’lik para cezasının Tahkim Kurul’u tarafından kaldırıldığı bildirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “09.05.2017 tarihinde İstanbul'da oynanan Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü – Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakasında, Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık EYİGÜNGÖR'e, hak mahrumiyeti cezası bulunduğu halde protokol tribününe girmesi sebebiyle Basketbol Disiplin Yönergesi'nin 24. maddesi gereğince verilen 3 ay hak mahrumiyeti ve 10.000,00-TL para cezası, Tahkim Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda alınan karar doğrultusunda kaldırıldı” denildi.

Tahkim Kurulu Kararına Göre;

Alınan kararda, Türkiye Basketbol Federasyonu Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Yönergesinin 81.4.b “Kulüp içerisindeki görevi nedeniyle kendisine tanınmış bulunan haklar çerçevesinde, salonlarda sporcu ve yetkili takım mensuplarının girebileceği soyunma odalarına ve koridorlarına giriş ve özel kapılarını kullanma gibi özel haklardan yararlanamazlar” hükmü nazara alındığında, maddenin cezalı duruma düşmüş olan kişilerin belirli haklardan ve ayrıcalıklarından faydalanmasını engellemek amacı taşıdığı, ancak itiraz başvurusunda bulunan Kulüp Başkanı Işık EYİGÜNGÖR’ün önemli rapor olayında belirtildiği üzere yönergede belirtilen alanlardan faydalandığı hususunun tespit edilmeyip sadece protokol tribünün sol tarafına gelerek yöneticilerle içeriği bilinmeyen iki üç dakikalık bir görüşme yapmasının yönergede belirtilen hakkın kullanılmasının ihlali olarak nitelendirilmeyeceğinden itirazın bu nedenle kabulüne, Türkiye Basketbol Federasyon Disiplin Kurulunun 17.02.2017 tarih ve 2017/266-266 E.K. sayılı kararının iptaline, başvuru ücretinin iadesine, kararın ilgilere tebliğ ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına gönderilmesine oy birliği ile karar verildiği” belirtildi.