Uzm. Hem. Dilek BAYTAŞ ÖZÇELİK

17 Temmuz 1983 doğumluyum. İzmir ilinin Karşıyaka ilçesinde doğdum. İlkokulu Küçükçiğli İlköğretim Okulu, Ortaokulu Tekel İlköğretim Okulu, Liseyi sayısal alanda Büyük Çiğli Süper Lisesinde İngilizce hazırlık okuyarak aldım. Üniversiteyi Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümünü kazanarak gittim. 2002-2007 yılları arasında lisans eğitimi tamamladım. 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelikte Yönetim Yüksek Lisans öğrenimime başlayarak 2015 yılında mezun olup uzmanlığımı aldım. 2007-2010 yılları arasında JCI kalite belgesine sahip İzmir Özel Kent Hastanesi Kardiyoloji- Kardiyovasküler Cerrahi Servisi, Genel Cerrahi Servisi, Organ Nakli Servisi ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi hemşireliği yaptım. 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyo Vasküler Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği ve Genel Yoğun Bakım Hemşireliği yaptım. 2012 yılında Ankara GATA ‘ya giderek Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği eğitimi aldım. T.C. Sağlık Bakanlığının düzenlediği Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği sınavında yeterli puanı alarak Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği yapmaya hak kazandım. Halen aynı görevi yapmaktayım.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2013 yılında Tıbbi Atık ve Eğitim İlişkisi ,Eğitim Düzeyinin El Hijyeni Eğitimlerine ve Uygulamasına Etkileri, Tıbbi Atık Eğitiminin Uygulamadaki Etkinliğinin Değerlendirilmesi, İntravasküler Katater Enfeksiyonları ve Önlem , Hastane Enfeksiyonları Sürveyansı; Kuzey Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Deneyimi, Sıvı Sabun Kaynaklı Burkholderia Cepacia Salgınının Önlenmesi , YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin 2014 Yılı İlk Üç Ayına Ait Yatan Hastalardaki Mantar Enfeksiyonları Verileri araştırmalarını ekibim ile yaparak kongrelerde gönderdim. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda Diyaliz Teknikerliği Bölümü öğrencilerine; Enteral ve Parenteral Uygulamalar, Diyaliz Hastalarında Ruh Sağlığı ve Sorunları, Hasta Bakım İlkeleri derslerini verdim. Radyoterapi bölümü öğrencilerine Hasta Psikolojisi dersi verdim. Yaşlı Bakım Bölümü öğrencilerine; Hastalıklar Bilgisi, Temel Gerontoloji, Yaşlı Bakımında Strateji Geliştirme Teknikleri derslerini verdim.