Yrd. Doç. Dr. Hüban GÖÇMEN

13 Haziran 1984’de Bartın’da doğdu. Lise eğitimini Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne girdi. Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile 2005-2006 yılları arasında 1 yıl süre ile Kosice Veteriner Hekimliği Üniversitesi, Slovakya’da eğitim gördü. 2008 Haziran ayında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2009 Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na yatay geçiş yaptı ve 27 Aralık 2011 tarihinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

27 Ağustos-1 Ekim 2013 tarihleri arasında Animal Health and Veterinary Laboratories Agency (Weybridge), Mycoplasma OIE Referans Laboratuvarı, İngiltere’de Mycoplasmaların bakteriyolojik ve DGGE metodu ile teşhisi üzerine çalışmalarda bulundu. 17 Temmuz 2014 tarihinde ‘Marmara Bölgesinde Koyun ve Keçilerde Mycoplasma agalactiae’ nın Bakteriyolojik ve Moleküler Yöntemler ile Araştırılması’ konulu doktora tezini tamamlayarak Doktor ünvanını almaya hak kazandı.

15 Eylül 2014 tarihinde KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Dr. Öğretim Görevlisi olarak görevine başladı.