Doç. Dr. Amber EKER BAKKALOĞLU

17 Mayıs 1981 tarihinde Mağusa’da doğdu. İlk öğrenimini Mağusa Alasya İlkokulu, orta ve lise öğrenimini Namık Kemal Lisesinde okul birincisi olarak tamamladı. Lise döneminde katıldığı TÜBİTAK fizik olimpiyatlarında Kıbrıs birinciliği elde etti. 1998 yılı ÖSS ve ÖYS’de tüm dallarda Kıbrıs birinciliği ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2005-2010 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında Araştırma görevlisi olarak çalıştı. Araştırma görevliliği döneminde birçok ulusal ve uluslar arası kongrede sunumları oldu.

Laboratuar hayvanlarında çalışma sertifikası elde etti ve uzmanlık tezini bu konuda yürüttü. Türk Nöroloji Derneğinin düzenlediği Nöroloji Yeterlik Sınavında Türkiye dördüncüsü oldu. 2013 yılında Türk Nöroloji Derneği ekibine seçilerek katıldığı Avrupa Nöroloji Board Sınavında Kıbrıs adası için de bir ilk olan Fellow of European Board of Neurology ünvanını kazandı. Aralık 2010 tarihinden itibaren adaya dönerek Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında göreve başlayan Eker 2016 yılında doçent olmuştur. Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği’nin kurucu ve yönetim kurulu üyesidir. Türk Nöroloji Derneği, Kıbrıs Klinik Nörofizyoloji Derneği, Parkinson Hastalığı Derneği, Türkiye EEG-EMG Klinik Nörofizyoloji Derneği üyesidir. İlgi alanları serebrovasküler hastalıklar, kognitif bozukluklar, klinik nörofizyoloji ve nöromusküler hastalıklardır.