Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında ders verme etkinliğine başlayan Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalından Fakültemizde görevlendirilen Prof. Dr. Ahmet ERGÜN (Anabilim Dalı Başkanı), Prof. Dr. Şakir D. TUNCER, Prof. Dr. İrfan ÇOLPAN, Prof. Dr. Sakine YALÇIN, Prof. Dr. Gültekin YILDIZ, Prof. Dr. Kemal KÜÇÜKERSAN, Prof. Dr. Seher KÜÇÜKERSAN, Prof. Dr. Adnan ŞEHU, Doç. Dr. Pınar SAÇAKLI ve Araştırma Görevlisi kadrosunun katkıları ile kurulmuştur.

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları hayvancılığın iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve bu alanda istenilen verimliliğe ulaşılabilmesi için gerek duyulan yem bilgisi, hayvanların rasyonel beslenmesi ve beslenme hastalıkları ile ilgili güncel bilgi ve teknikler oluşturmaya çalışan bir bilim dalıdır. Anabilim Dalında, öğrenciler başta ekonomik öneme sahip olan çiftlik hayvanları olmak üzere hayvanların fizyolojik dönemlerine göre beslenme programları ile beslenme hastalıkları, yemlerin tanıtılması, Weende analiz sistemi, enerji ve protein değerlendirme sistemleri ile rasyon düzenleme teknikleri hakkında lisans eğitimi verilmekte ve genel olarak yem değerlendirme sistemleri, yem maddeleri, ruminant besleme, kanatlı besleme, at besleme, pet hayvanlarının beslenmesi ve balık besleme temel çalışma konuları ele alınmaktadır.

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında Yem Hijyeni ve Teknolojisi, Agronomi,Yem Katkı Maddeleri, Yem mevzuatı ve Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları başlıklı lisans dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.