Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında ders verme etkinliğine başlayan Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalından Fakültemizde görevlendirilen Doç. Dr. Raziye Tamay BAŞAĞAÇ GÜL (Anabilim Dalı Başkanı), ve Yrd. Doç. Dr. Atilla ÖZGÜR’ün katkıları ile kurulmuştur. Anabilim Dalının ders verme etkinliği 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yıllarında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalından Fakültemizde görevlendirilen Doç. Dr. Türel ÖZKUL tarafından devam ettirilmiştir. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalından görevlendirilen Yrd. Doç. Dr. Savaş Volkan GENÇ ders verme etkinliğini sürdürmüştür.

Deontoloji, bir mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bir bilim dalıdır.

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalında Veteriner Hekimliği Tarihi, Veteriner Hekim ve Toplum İlişkileri, ve Veteriner Hekimliği Mevzuatı ve Etik başlıklı lisans dersleri teorik olarak verilmektedir.