Doç. Dr. Wayne FULLER

1965 Yılında Hastings, İngiltere’de doğdu. Sivil hizmet alanında başarılı bir kariyerin ardından olgun öğrencisi olarak üniversite eğitimini üstlendi. Wales Üniversitesi, Swansea’ den Zooloji anabilimdalında lisans eğitimi alarak Haziran 2000 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi’nde Zooloji Bölümü’nde araştırmacı olarak çalıştı. Ayrıca Devon’ da hayvanlarda ayak ve ağız hastalığı salgını ile başa çıkmak için İngiltere hükümetinin bir temsilcisi olarak çalıştı.

Kuzey Kıbrıs’ta deniz kaplumbağası araştırma grubunun bir parçası olarak iki sezon çalıştıktan sonra 2002 yılında Proje Koordinatörü olarak Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Projesine atandı. Bu proje kendisinin Exeter Üniversitesi Ekoloji ve Çevre Koruma Merkezi’ne bağlı olarak doktora çalışması şeklinde koordineli olarak yürütüldü. 2005 ‘ te evlendi ve 2007 yılında doktora eğitimini tamamlayarak Kuzey Kıbrıs’a taşındı. 2008’den itibaren Lefke Avrupa Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak istihdam edildi. 2008 yılında yardımcı doçent ünvanını aldı ve yeni kurulan Deniz ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı görevini yürüttü. Eylül 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı.

Kendisinin şimdiye kadar yayınlanmış 25 SCI ve uluslararası Sempozyum Bildirileri bulunmaktadır. Kendisi ayrıca farklı bilimsel dergilerde makale değerlendirme kurulunda yer almıştır. Gerçekleştirdiği önemli projelerden biri de 2008- 2009 yılları arasında Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kuzey Kıbrıs’ta bulunan 6 farklı özel çevre koruma bölgesine Yönetim Planı Hazırlanması Projesi idi. Kendisi projede Key Expert Zoolog Uzmanı olarak yer almıştı. Şu anda Kuzey Kıbrıs’ta deniz kaplumbağası koruma projesi Koordinatörlük görevini de yürütmektedir.

Geniş araştırma uzmanlığında:
Kendisinin araştırmları deniz kaplumbağalarının korunması ve ekolojisi üzerinde yoğunlaşmakta olup araştırmalarını özellikle yeşil kaplumbağa ve Caretta caretta kaplumbağalarının Akdeniz Bölgesi’ndeki populasyonları konularında yürütmektedir. Ayrıca karasal türlerin (özellikle de kuşların) korunması üzerinde de farklı bilimsel araştırmaları yürütmektedir.

Lisans ve Yüksek Lisans Eğitim Dereceleri:
BSc (Hon) Zooloji, Wales Üniversitesi, Swansea.
Doktora Biyoloji Bilimleri, Exeter Üniversitesi.