Yrd. Doç. Dr. Savaş Volkan GENÇ

04/02/1978 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Ankara’ da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girdi ve 2003 yılında mezun oldu. 2005 yılında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğünde görev yaparken Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı’nda doktoraya başladı. 2008 yılında Bakanlıktan istifa ederek Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalına araştırma görevlisi olarak girdi.

2008 yılında II. Ulusal Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Sempozyumunda, Osman Hamdi Tablolarında Hayvan Figürleri başlıklı poster çalışmasıyla “En Özgün Konu ve En İyi Sunum Ödülü”nü kazandı. 2011 yılında tamamladığı “Demokrat Parti Dönemi Hayvancılık Politikaları ve Veteriner Hekimliği Hizmetleri” başlıklı doktora teziyle Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Seçici Kurul Özel Ödülünü kazandı.

2012 yılında “A Gravestone from the Ancient Greece. An Ancient Example of the Friendship between dog and man” başlıklı çalışmasıyla “Dünya Veteriner Hekimliği Tarihçileri Birliği” tarafından Hollanda Utrech’de yılın genç araştırmacısı üçüncülük ödülünü aldı. 2014 yılında TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu ile 6 ay süreyle The University of Sydney, Unit of History and Philosophy of Science’da “Bilim Tarihi ve Biyoetik” üzerine çalışmalar yaptı. 2014 yılında 5. Ulusal Tıbbi Etik Proje Yarışması (Organ Nakli ve Etik) çerçevesinde üçüncülük ödülü alan “Tarihi ve Teolojik Perspektiften Organ Nakli Üzerine bir Değerlendirme” başlıklı çalışmada danışman olarak yer aldı.

2014 yılında yardımcı doçentliğe atanan Dr. Genç İngilizce bilmektedir.