Yrd. Doç. Dr. Bilge Kaan TEKELİOĞLU

31.03.1971 Ankara doğumludur. Emine Sapmaz İlkokulu ardından Adana Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. Öğrenciliği döneminde 1991 yılı 15 Haziran- 15 Eylül tarihlerinde Bristol Veteriner Fakültesi Lengford ve The Angora Goat Farm’da konuk öğrenci olarak yaz stajı yaptı. 1997-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda Viroloji alanında Doktorasını tamamladı.

Doktora çalışmalarının bir bölümünü JRA Epizootic Research Center Tochigi Japonya’da konuk araştırıcı olarak yaptı. Türkiye ve Japonya’daki çalışmaları sırasında EHV virüsü ile deneysel enfeksiyon, hücre kültüründe virüs izolasyonu ve takibi ile PCR yöntemiyle viral DNA saptanması çalışmalarını yaptı. Doktora tezi sırasında EHV-1 ve 4 virüslerinin Türkiye’de ilk defa PCR yöntemi ile saptanmaları yapıldı ayrıca EHV -4 virüsünün ülkemizde varlığı ilk defa ortaya kondu.

‘Yaşam’ ve ‘ölüm’ üzerine aldığı mesleki eğitimin ardından çalışmalarını 4 alanda yürütmüştür. Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde Almanca ve İspanyolca bilmektedir.