Yrd. Doç. Dr. Esen SUCUOĞLU

22 Temmuz tarihinde, Kıbrıs Limasol’da doğdu. İlkokul eğitimini Lefkoşa’da tamamladı. Lefkoşa Türk Lisesinden mezun olduktan sonra, İngiltere’de 2 yıl London Paddington Koleji’nde Mühendislik Teknolojisi eğitimi aldı.

Mezun olduktan sonra Türkiye İş Bankası Lefkoşa Şubesinde memur olarak çalışmaya başladı.

Türkiye İş Bankasından emekli olduktan sonra 1996 yılında Finansbank Lefkoşa Şubesinde salon şefi olarak çalıştı. 2001 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Bölümünde öğrenci olarak eğitime başladı.

2004 yılında 4,00 genel not ortalama ile mezun oldu. Öğrenimine aynı yıl İngilizce Öğretmenliği Yüksek Lisans yaparak devam etti. 2004 ve 2007 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde, part-time öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra, 2007 yılından bu yana Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nda tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2010 yılından bu yana yapmakta olduğu Eğitim Yönetimi Anabilim Dalında Doktora eğitimini Kasım 2015 tamamlamıştır.

Esen Sucuoğlu evli ve üç çocuk annesidir.