Yrd. Doç. Dr. Umut GAZİ

Nisan 1984’te Kıbrıs’ın Mağusa şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra University of Kent’te (Canterbury/İngiltere) Moleküler ve Hücresel Biyoloji üzerine lisans eğitimine başladı. Egitimine yine aynı üniversitede Biyoteknoloji üzerine yüksek lisans yaparak devam etti. 2006 yılında University of Nottingham’da (Nottingham/İngiltere) Medical Research UK tarafından verilen PhD bursu ile İmmunoloji dalında doktora eğitimine başladı ve 2010 yılında mezun oldu. Nisan 2012 yılı itibariyle Yakın Doğu Universitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda görev almaktadır. Araştırma ilgi alanları immünoloji ağırlıklıdır. Buna ek olarak 2014 yılından günümüze Tıp Fakültesi Dönem I Koordinatör Yardımcılığı görevini üstlenmektedir.