Yrd. Doç. Dr. Tijen ATAÇAĞ

27 Mayıs 1966’da Kıbrıs’ta Lefkoşa’da doğdu. Babası, Chartered Accountant ve Yeminli Mali Müşavir olup annesi ise ev hanımıdır. İlkokulu Lefkoşa’da tamamladı. 1984 yılında Türk Maarif Koleji’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden tıp doktoru olarak mezun olduktan sonra, 1996 yılında Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı ünvanını aldı. 1996 – 2006 yılları arasında Ankara’da Fatih Üniversitesi, Keçiören Belediye Hastanesi, Garanti Bankası Sağlık Merkezsi, Ortadoğu Polikiniği ve Bilgi Tıp Merkezi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yaptı.

2006 yılında Kıbrıs’a dönünce kendi kliniğini açtı. 2011 yılı başında kendi kliniğini kapatıp 2011 yılının Mart ayından itibaren Yakındoğu Üniversitesi Hastanesinde Kadın Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başladı.

Evli ve bir çocuk annesidir.