Yrd. Doç. Dr. Pembe HARE YİĞİTOĞLU

20 Şubat 1981’de Lefkoşa’da doğdu. Babası inşaat mühendisi, annesi ev hanımıdır. Babasının görevi nedeniyle 7 yaşına kadar Libya ve Tunus’ta bulundu. 1 yıl Fransızca dil eğitimi aldı. İlkokula başlayacağında eğitimini Kıbrıs’ta alabilmesi için ailece adaya döndüler. 1987-1992 yılları arasında Lapta İlkokulu’nda eğitim aldı. Orta öğrenimini 1992-1998 yılları arasında Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde bitirdi. Tıp eğitimini 1998-2004 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi- İngilizce Tıp bölümünde tamamladı.

Çukurova Üniversitesi’nde Mart 2011’de Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlığını aldı. Tezin başlığı “Spastik Diplejik Serebral Palsili Çocuklarda Botulinum Toksin Enjeksiyonu Sonrası Elektrik Stimulasyonunun Etkinliği” idi. Mayıs 2011’den beri Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışmaktadır. Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, Çukurova Romatoloji ve Tıbbi Rehabilitasyon Derneği, Kıbrıs Türk Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği’ne üyedir. Türkçe ve İngilizce konuşmaktadır.