Doç. Dr. Ceyhun DALKAN

15 Ekim 1980’de Kuzey Kıbrıs’ta Yeşilyurt’ta doğdu. İlk öğrenimini Yedidalga İlkokulu’nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini 20 Temmuz Fen Lisesi’nde bitirdi. 6 yıl İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimini gördü, ardından, Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitimini tamamladı. Eğitimini tamamladıktan sonra K.K.T.C.’nin ilk Tıp Fakültesi olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent olarak göreve başladı.

Anne sütü eğitimi (2006), Yenidoğan canlandırma Kursu (2006-2011), Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Kursu (2009) ve Yenidoğan canlandırma eğitimcisi (2011) eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.

Bir çok kongrede yayınlanmış posteri,ulusal ve uluslar arası dillerde yayınlanımış yazıları vardır.

2010 Eylül ayından beri Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında görev yapmaktadır.