Yrd. Doç. Dr. Barış KAYA

Barış Kaya Gaziantep doğumlu olup, 1996 Gaziantep Anadolu Lisesi mezunudur. Tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde aldıktan sonra ihtisası 2003-2008 yılları arasında İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. Vatani görevini bir yıl süreyle Samsun Askeri Hastanesinde yapan Dr. Barış Kaya mecburi hizmetini Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde tamamladı. Akademik ilgi alanı olarak Dr Kaya doğum sonrası kanamanın konservatif yönetimiyle ilgili (Bakri balon, B-Lynch uterin kompresyon sütürü ve internal iliak arter ligasyonu) çeşitli seriler yayınladı. Sezaryen doğum tekniği ilgili de çalışmalarda bulunan Dr Barış Kaya obstetrik cerrahinin yanı sıra Minimal İnvazif (Laparoskopik) Jinekolojik Cerrahi ile de ilgilenmekte olup bu konuyla ilgili olarak Texas Medical Branch Galveston Hastanesi’nde 2013 Aralık ayında ileri düzey laparaskopik ve robotik cerrahi eğitimi almıştır. 2013 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dal’ında öğretim üyesi olarak çalışmakta ve aktif olarak ders vermektedir.