Prof. Dr. Ali Ulvi ÖNDER

Mayıs 1957’de Ünye’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini 1963-1974 yılları arasında Ünye’de tamamladı. Eylül 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimime başladı ve Temmuz 1981’de mezun oldu.

Askerlik görevini Ağustos 1983 tarinde bitirdi. Bu tarihten Şubat 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrencisi olarak göreve başlayana kadar özel bir hastanede pratisyen doktor olarak çalıştı. Uzmanlık öğrencisi olarak başladığı eğitimini Mayıs 1992’de tamamladı ve aynı tarihte yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’na Üroloji uzmanı olarak atandı. Üroloji’nin Üroonkoloji ve Endoüroloji alt branşlarına duyduğu ilgi nedeniyle kendisini geliştirdi ve bu konu ile ilgili güncel tedavi yöntemlerini (Perkütan nefrolitotomi, Ürolojik Laparoskopi, Üreterorenoskopi, Ürolojik Robot Yardımlı Laparoskopi, Radikal Üro-Onkolojik ameliyatlar) uygulayan ve eğitimini veren bir ürolog olarak çalışmalarını sürdürdü.

2000 yılında doçent, 2009 yılında da profesör ünvanını alan Dr Ali Ulvi Önder’in ulusal ve uluslararası 200’ün üzerinde yayını (makale ve kongre sunumları), 50’nin üzerinde kongre katılımı bulunmaktadır. Ayrıca kitap bölüm yazarlığı ve bölüm çevirisi, tez danışmanlığı ve ulusal toplantılarda 35’in üzerinde konuşma yapan Prof Dr Ali Ulvi Önder 1 dönem Endoüroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda profesör olarak görevini sürdürmekte iken 1 Temmuz 2011’de emekliye ayrıldı. Bu tarihten itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Hobi olarak fotoğrafçılık, gitar, yelken sporu, kayak, video editing ile ilgilenen Prof Dr Ali Ulvi Önder Prof Dr Nerin Bahçeciler Önder ile evli ve 2000 doğumlu bir oğlu var.