Doç. Dr. İbrahim Orgun DEREN

Doç. Dr. Orgun Deren 1966 yılında Lefkoşa’da doğdu. Şehit Tuncer İlkokulundan 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl Türk Maarif Koleji Giriş Sınavını kazanıp orta eğitimine burada başladı. Kolej eğitimi sırasında GCE sınavlarına girdi ve başarılı oldu. 1984 yılında T.C. Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında Kıbrıs ikincisi ve dördüncüsü oldu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp fakültesine girdi ve 1990 yılında mezun oldu.

1991 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Plastik Çerrahi eğitimine başlayan Doç. Dr. Orgun Deren 1997 yılında uzman oldu. 2 Yıl Mersin’de plastik cerrahi uzmanı olarak çalıştıktan sonra girdiği başasistanlık sınavını kazanarak 2000 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinde eğitim vermek ve araştırmalar yapmak üzere görevine başladı. 2007 Yılında T.C. Üniversiteler arası Kurulun düzenlediği doçentlik sınavında başarılı oldu ve doçent ünvanını aldı.

2010 Yılına kadar Ankara’da eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam ederek çok sayıda makale yayınladı. Birçok ulusal ve Uluslararası meslek örgütünün üyesidir. 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesinde öğretim üyesi olarak görevine başladı, ve halen doçent kadrosunda görevine devam etmektedir. Çok iyi derecede İngilizce ve temel seviyede Almanca bilen Dr. Orgun Deren, evli ve bir çocuk sahibidir.