Doç. Dr. Halil İbrahim SEÇER

1965 yılında Konya’da doğdu. 1990 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mevzun oldu. 1998 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi İstanbul Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde beyin ve sinir cerrahisi alanında ihtisasını tamamladı. 2005 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde özellikle endoskopik kafa tabanı cerrahisi ve endoskopik omurga cerrahisi konularında ve Almanya’da omurga cerrahisi konularında eğitim aldı. 2010 yılında Doçent oldu. 2011 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki görevinden emekli olup Ankara Özel Akay Hastanesi ve TOBB Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yaptıktan sonra 20 Eylül 2016 tarihinden itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Girne Üniversitesi Dr. Suat Günsel Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Özellikle omurga cerrahisi, beyin tümörleri ve periferik sinir cerrahisi olmak üzere, minimal invaziv cerrahi, pediatrik beyin cerrahisi konularında deneyimlidir. Ayrıca endoskopik kafa tabanı ve endoskopik spinal cerrahi alanında deneyim sahibidir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde uzun yıllar mikrocerrahi kurs koordinatörlüğünü de yürütmüştür. Ulusal ve uluslararası birçok konusu ile ilgili dernek ve gruplarda aktif üyeliği mevcuttur. Bir süre Türk Omurga Derneği’nde yöneticilik de yapmıştır. Uluslararası alan indeksli dergilerde 40 adet ve ulusal dergilerde 15 adet yayınlanmış makalesi vardır. 2 ulusal kitap editörlüğü ve ulusal kitaplarda 16 bölüm yazarlığı ile uluslararası toplantılarda 31 ve ulusal toplantılarda 69 bildirisi vardır. Ulusal ve uluslararası alan indeksli 15 dergide editör ve hakem olarak görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok kongre, sempozyum ve bilimsel toplantıda düzenleme komite üyeliği, bilimsel komite üyeliği, oturum başkanlığı ve davetli konuşmacı olarak görev almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.